АКТУЕЛНО

Алберто Фацоло: ГАИДО- БИВШИ ПИТОМАЦ ОТПОРА


„Ми данас сазнајемо да је венецуелански вођа државног удара Хуан Гаидо био један од питомаца Канваса, који су тренирани у Београду од 2005. године.

Да су били заустављени на време, толико пуно ратова и патњи, били би избегнути. Сада морамо да се боримо да одбранимо Венецуелу и остале земље које не желе да се повијају (пред западним империјализмом).

` Ми то чинимо са чврстом вером и доследно, али такође са љутњом, знајући да је историја данас могла да буде друкчија…“

Алберто Фацоло: ГАИДО- БИВШИ УЧЕНИК ОТПОРА

Аутор:

2000те године, иако веома млад новинар, захтевао сам и успео да будем примљен од стране једног званичника југословенске владе. Тада сам му саопштио да Отпор (нови опозициони покрет који је створила ЦИА) не би требао да буде подцењен, јер сам дошао у посед информација да они (ЦИА) стварају глобалну мрежу која ће тренирати активисте, који ће потом бити коришћени у дестабилизацији других земаља.

Он је одговорио, да не треба ништа да се бринем и да је они имају ситуацију под контролом по оба питања- везано за активности Отпора у Југославији (Србији), и везано за међународне факторе.

Кратко време након нашег сусрета југословенска (Србска) влада је срушена, у чему је Отпор одиграо кључну улогу. Под новим политичким курсем земље, и уз помоћ новца америчке владе и Сороша, Отпор је реструктуиран и трансформисан у нови Тренинг Центар, за „стране револуционаре“, под именом Канвас. Њихова нова улога је постала да тренирају агенте специјализоване у стварању превратничких и дестабилизационих покрета, чији је гол остваривање америчких империјалистичких интереса.

  Питомци Канваса стижу из многих земаља да би били тренирани за улоге Протагониста такозваних „демократских револуција“, које ничу широм планете.

Ми данас сазнајемо да је венецуелански вођа државног удара Хуан Гаидо био један од питомаца Канваса, који су тренирани у Београду од 2005. године.

Да су били заустављени на време, толико пуно ратова и патње, били би избегнути. Сада морамо да се боримо да одбранимо Венецуелу и остале земље које не желе да се повијају (пред западним империјализмом).

Ми то чинимо са чврстом вером и доследно, али такође са љутњом, знајући да је историја данас могла да буде знатно друкчија…

 

Оригинални чланак на италијанском @ http://contropiano.org/news/internazionale-news/2019/02/09/guaido-lex-allievo-di-otpor-0112252

Превод и „стилска дорада“- ФБР уредник М. Новаковић

2 replies »

  1. Da li je kao pitomac „Otpora“GAIDO bio u kontaktu sa Srđom Popovićem i Azdejkovićem. Ništa neobično homoseksualci celoga sveta su guzična braća GAVIDO JE BIO U KANVASU U BEOGRADU 1995: BIO JE SKUP PEDERA GAVIDO JE POD MASKOM „OTPORA“ SPAVAO KOD AZDEJKOVIĆA Tako piše Miror““

    Свиђа ми се