АКТУЕЛНО

Јово Вукелић: Држава уништава породицу у Србији


Зашто је Јелена Милетић, мајка шесторо деце, у затвору у Забели

 • Јелена Милетић из Лознице је експресно и брутално ухапшена 25. фебруара због казни које су јој одређене јер није вакцинисала децу, а које није платила, али без суђења и права на одбрану или накнадно плаћање казни што значи да процедуре нису испоштоване.
 • Из Лознице је одмах спроведена у затвор у Забели на издржавање казне затвора од 30 дана, као да је починила не прекршај, него тешко кривично дело!
 • Српски покрет „Двери“ тражи да Јелена Милетић буде одмах пуштена на слободу, како би се могла старати о својој деци
 • Антисрпски настројени „Блиц“ уместо да се енергично противи бруталном хапшењу и затварању мајке, због остављања шесторо деце без бриге родитеља, правда затварање Јелене Милетић објашњењем да она „није ухапшена зато што није вацинисала децу, већ зато што није платила казну која јој је одређена у судском процесу“.

***

Пише: Јово Вукелић
Између сна и јаве, 26.2.2019.

Никада ни једна власт, па ни она најсуровија, окупациона, није хапсила олако мајке које имају више малолетне деце. Чак и кад би учиниле какво тешко кривично дело, тражио се начин да се до последњег часа учини све како би деца била са мајком. А поготовo не кад нека мајка учини неки прекршај, као што је у овом случају Јелене Милетић из Лознице.

Кад ће се вратити осмеси на лица родитеља шесторо деце Јелене и Славише?

Међутим, у Лозници се десило нешто што је српску јавност, барем већину грађана, потресло и узнемирило. Ухапшена је Јелена Милетић, мајка шесторо малолетне деце,  и по експресној процедури послана полицијском марицом  у затвор у Забели на издржавање казне. Само због казни које су јој одређене јер није вакцинисала децу, а које није платила, али без суђења и права на одбрану или права на накнадно плаћање казни, што значи да процедуре нису испоштоване.

У питању је био добровољни долазак мајке Јелене са супругом Славишом у СУП Лозница да би свом најстаријем сину, који још није пунолетан, извадили личну карту. Тог момента полицајци су опколили мајку шесторо деце и ухапсили је и одмах је спровели у затвор Забелу код Пожаревца! Полиција се понашала као да хапси тешког криминалца у бекству кога треба хитно спровести иза решетака, а не мајку која је дошла од куће остављајући децу на пола сата да обави получасовни посао.

Ово скандалозно хапшење пренеразило је сваког нормалног грађанина ове земље, али не и све медије, посебно антисрпски настројени лист „Блиц“, који уместо да се енергично противи бруталном хапшењу и затварању мајке због остављања шесторо деце без бриге родитеља, затварање Јелене Милетић правда објашњењем да она није ухапшена зато што није вакцинисала децу, већ зато што није платила казну која јој је одређена у судском процесу. И, уз то, напада „антивакцинаше“ да од себе праве жртву!

Вест о овом скандалу саопштио је Српски покрет „Двери“, тачније народна посланица Двери Марија Јањушевић је на ванредној конференцији за медије и обавестила јавност  о хапшењу Јелене Милетић из Лознице, мајке шесторо деце (иначе супруге члана Председништва Двери Славише Милетића). (1)

Видео линк са конференције за штампу “Двери” (траје 5 минута, 14 секунди)

Поставља се питање да ли су српске власти можда зато на овако бруталан и хитан начин ухапсиле ову жену, зато што је њен супруг функционер опозиционих „Двери“?

Поновићемо хитан апел посланице Марије Јањушевић изречене на прес конференцији:

Никога није интересовало да ли су њена деца збринута и како ће се организовати чување и надзор те деце. Осуђујемо ову невиђену тортуру и тражимо да Јелена Милетић буде пуштена на слободу, како би се могла старати о својој деци.

Тренутак хапшења Јелене Милетић у Лозници (видео линк, траје 7 секунди)

Без обзира на све околности око (не)плаћања казни за учињени прекршај, о чему се може наћи решење, остаје кључан проблем да се мајка шесторо малолетне деце одмах, без околишења, пусти на слободу да буде са својом децом. У овом случају хапшењем мајке учињена је  велика грешка надлежних органа.

По изласку из затвора све остале законом прописане процедуре могу се потом спроводити, јер Јелена Милетић није ни била у бекству, већ кући са својом децом!

Овако како је учињено испада да држава Србија уништава породицу, темељ на коме почива друштво.

____________________

(1) Славиша Милетић, самостални пољопривредни произвођач из Лознице, узгаја органску храну и члан је Председништва Српског покрета „Двери“

2 replies »

 1. Pa Jelena je i pustena jer su se zlikovci uplasili nekontrolisane reakcije naroda , i da je to krenulo ko zna kako bi se zavrsilo jer su ovi debelo presli crvenu liniju . Nego da vidimo ko je “ Ime i Prezime “ to odobrio , nalozio ili vec , neko je morao da to uradi . I da se ja pitam , valja to ime zabeleziti , a onda kad padne ova banditska vlast , taj bi isao na dozivotnu robiju , konfiskovano mu sve sto ima do petog kolena , zanauk buducim generacijama . Jer taj koji se toliko bezobrazno drznuo da ucini ovako nedelo nije zasluzio nista bolje od metka u celo , ali eto bili bi tolerantni , i dozivotna robija za tog zlikovca bi bila kakva takva pravda . Obavezno napraviti spisak , tih sudija , tuzilaca , obavezno , da se ima , vrlo uskoro ce trebati . Sto kaze veliki pisac :“ ceracemo se jos“ .
  Dokona omladino , ucinite nesto korisno , patriotski , umesto da kuckate po telefonima po ceo dan saljuci svakojake poruke. Pomozite da se nacine spiskovi ( detaljni , Imena , Prezimena, adrese , imovinsko stanje ) svih IZVRSITELJA, SUDIJA, KOMUNLANIH POLICAJACA, pa i Saobracajnih policajaca , da se ima , trebace to vrlo , vrlo uskoro . A oni neka danas dok nije kasno razmisljau zasto , i neka paze sta rade , jer batina je uvek imala dva kraja .

  Свиђа ми се

 2. Народе шта чекате, зашто не подигнете свој глас против тортуре човека? Не брините нећете дуго чекати да и ви дођете на ред, уколико нешто не предузмете, уозбиљите се црвено вам већ одавно гори!

  Свиђа ми се