АКТУЕЛНО

Да ли закон важи само за оне који не припадају овом режиму? (видео)


На ванредној конференцији за медије у Чачку, председник Двери Бошко Обрадовић коментарисао је хапшење мајке шесторо деце, Јелене Милетић.

Обрадовић се упитао да ли је могуће да су сви они чланови СНС који су претили, нападали људе на слободи, док се мајка шесторо деце већ три дана налази у затвору и да ли закон важи само за оне који нису чланови СНС.

„И даље немате одговорност за оне који су покушали убиство Борка Стефановића, и даље се не зна ко је убио Станику Глигоријевић на наплатној рампи у Дољевцу. На слободи је и један Јутка. Председник општине Брус који иза себе има сексуално узнемиравање најмање седам жена, као и Богдан Лабан који је једном универзитетском професору претио да ће носити бетонске ципеле.“ – рекао је Обрадовић.

Он је питао државне органе да ли се закон само експресно спроводи над мајком шесторо деце, исто као и над баком од 90 година чије исељење спроводе јавни извршитељи, не марећи за то што је жена непокретна и што нема где да оде.

Председник Двери је затражио моментално пуштање Јелене Милетић са слободе и питао зашто је репресија одговор режима на сумњу родитеља у исправност страних вакцина који немају довољно информација о овој теми и указао на то да људи имају одређене сумње и да то треба разумети као родитељску бригу.

„Наравно да смо за обавезну вакцинацију. То је једна цивилизацијска медицинска тековина борбе против заразних болести које су тиме смањене, а неке од њих и потпуно укинуте. Али треба разговарати на ову тему, а репресија државног апарата никако не може бити решење“ – рекао је он.

Инфо служба Двери
27.2.2019.

***

Српски покрет Двери:
Зашто репресија над мајком шесторо малолетне деце?

Хапшењем Јелене Милетић, мајке шесторо малолетне деце и њеним експресним слањем на одслужење затворске казне од 30 дана грубо су нарушена дечија и породична права.

Двери нису за кршење закона, али о каквом правном систему и о каквој правди можемо говорити када мајка шесторо деце бива одведена у затвор на 30 дана због неплаћених казни, а нападачи на Борка Стефановића слободно шетају улицама Крушевца, Јутка који је сексуално узнемиравао неколико жена слободно шета улицама Бруса, а жена која је организовала покушај убиства новинара Милана Јовановића није у затвору већ у кућном притвору са наногицом. Управо такве ствари изазивају неповерење грађана у институције.

Сада је јасно да смо били у праву када смо се успротивили репресивним законским мерама и захтевали широко образовање становништва о вакцинацији уз покретање производње сопствених вакцина ради унапређење здравствене безбедности грађана.

Српски покрет Двери није против вакцинације као цивилизацијске медицинске тековине искорењивања заразних болести, али разуме сумње и збуњеност родитеља који постављају питања о безбедности појединих вакцина. Родитељи и јесу збуњени јере је ниво здравствене просвећености нашег народа на забрињавајуће ниском нивоу. Уместо да се државни апарат репресивно обрачунава са родитељима који нису вакцинисали своју децу требало би  посветити пажњу широком образовању народа о значају вакцинације, покретању производње домаћих вакцина и самим тим унапређењу контроле квалитета истих уз ригорозну контролу здравствене безбедности увозних вакцина. Вакцинација није штетна, репресивни закони који ограничавају слободе су увек штетни.

С обзиром да су и широм Европе присутне различите законске праксе, на ову тему треба отворити широку јавну расправу међу стручњацима медицинске и правне професије о најбољем начину за повећање процента обухвата становништва вакцинацијом уз пуно поштовање људских права и нарочито права родитеља. Двери сматрају да питање вакцинације није питање за политичаре, већ за стручну јавност, али да одузимање гарантованих права не сме бити дозвољено.

Из напред наведених разлога захтевамо моментално пуштање на слободу Јелене Милетић и њен повратак деци која је жељно ишчекују.

Инфо служба Двери
26.2.2019.