АКТУЕЛНО

Данска депортује мигранте назад у Србију! Процурели тајни планови за Балканске кампове


Данске новине B.T објавиле су текст у којем тврде да ће мигранти којима је одбијен азил у некој од западноевроспких земаља бити пребачене у прихватне центре изван Европске уније, највероватније у неку од балканских земаља, међу којима се спомиње и Србија

Ово је иначе предлог Данске народне партије, иначе националистичке десничарске странке на чијем се челу налази Кристијан Тулесен Дал.

Министарка за емиграцију Ингер Стојберг је изјавила да таква ствар није у плану, већ да Данска и Аустрија припремају заједнички избеглички камп на чијем пројекту се ради од пролећа 2018.

Она каже да је Аустрија, која такође има великих проблема са мигрантима и азилантима, идеалан партнер Данској у оваквим пројектима.

Међутим, B.T пише да је влада у Данској спремила нешто много више од заједничког центра са Аустријом и да је у питању план који крши основна људска права.

– Уколико, из неког разлога, нисмо у могућности да те људе вратимо у земље из којих су дошли, требало би их сместити у избегличке центре изван Европске уније. Ту треба да остану све док се добровољно или под присилом не врате кући. Ови центри треба да буду сигнал свим људима који желе да напусте своју земљу како би тражили нове и боље услове за живот у Европи да одмах одустану од те идеје, јер ће бити враћени кући по кратком поступку – наводи се у документу Министра спољних послова Данске из прошле године, а преноси га B.T.

Иако из министрарства за новине нису хтели да потврде аутентичност овог документа, новинари листа B.T тврде да већ постоји и план у које земље би се трансферисали мигранти. Као главни кандидати спомињу се БИХ, Црна Гора, Србија, Косово, Албанија и Македонија.

Према информацијама листа, Србија је прва на листи балканских земаља где би овакви центри били отворени. Они пишу да су покушали већ пар дана да добију потврду ове информације у Министарству унутрашњих послова Србије, али да нису добили никакав одговор.

 

Извор: Espreso.rs/B.T.D.K./topvesti / Фото: Printscreen

———–

11.2.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

4 replies »

  1. СРБИ БРАЋО ЗАШТИТИМО СРБСКУ НАШУ ЂЕЦУ НА СВЕТОМ КОСОВУ МЕТОХИЈИ АРИЈЕВСКУ ЗА ДРУГУ МЕ ЂЕЦУ НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ НИШТА САМО ЗА НАШУ СРБСКУ ЂЕЦУ КАКО РАДИЛИ ТАКО НАМ БОГ ПОМОГА СССС

    Свиђа ми се