АКТУЕЛНО

У Црној Гори ограничили приказивање ријалити програма из Србије да би заштитили децу


То је последица иницијативе коју је поднео „Медиа центар“ због „дугогодишњег емитовања ријалити програма у којима се често промовишу насиље и говор мржње“

04/02/2019 Недељник/Вијести

Како би заштитили малолетнике од штетних садржаја на телевизији, у Црној Гори ће бити ограничено емитовање ријалити програма из Србије, преносе подгоричке Вијести.

Ту одлуку је донела Агенција за електронске медије (АЕМ) Црне Горе, а на иницијативу „Медиа центра“.

Директор те организације, Горан Ђуровић, рекао је да су у центру задовољни одлуком: „Годинама телевизије из републике Србије преко кабловских оператера емитују током целог дана ријалити програме у којима се често промовише насиље и говор мржње“, нагласио је Ђуровић. Он је додао и да је уверен да АЕМ не би донео одлуку да прихвати иницијативу „Медиа центра“ да за то није добила јасну политичку наредбу од власти.

Министар културе у Црној Гори Александар Богдановић, позвао је прошлог месеца ту агенцију одговорну за регулисање рада електронских медија да предузме мере због, како је навео, вишемесечне негативне кампање, коју против Црне Горе спроводе неке српске телевизије.

Из АЕМ-а су ипак одлуку да ријалити програми из Србије буду под шифром објаснили као последицу потребе унапређења заштите малолетника, од садржаја који могу штетити њиховом физичком, менталном или моралном развоју, наводе Вијести.

2 replies »

  1. СРБСКА СЛАРТО ОВА ТИ ЈЕ ЊЕГОШЕВА ВРАТИ ЊЕГОШЕВУ ПОРУШЕНУ КАПЕЛУ И ПОВУЦИ лажно ПРИЗНАЊЕ ТЗВ косово репубљик ВАЗДА СИ БИЛА НАЈБОЉА МЕДЂУ СРБИМА ОД КОСОВА ДО КОСОВА АМИН СССС

    Свиђа ми се