АКТУЕЛНО

Зуроф поручио Загребу: Зауставите фашизам и негирање Јасеновца


Директор центра „Симон Визентал“ у Јерусалиму Ефраим Зуроф рекао је да се фашизам и неофашизам у Хрватској могу зауставити једино ако се руководство те државе недвосмислено супротстави овим феноменима и негирању „Јасеновца“.

Ефраим Зуроф, фото: Танјуг

Он је за Вечерње новости истакао да хрватске власти треба да донесу закон о забрани усташких симбола, слогана и књига које негирају злочин у Јасеновцу.

Поводом књиге „Разоткривена јасеновачка лаж“ аутора Јосипа Печарића и Стјепана Разума, која представља најновији покушај негације геноцида у „Јасеновцу“, Зуроф каже да злочини не смију остати заборављени и некажњени.

– Чврсто вјерујем да у земљама у којима је локално становништво активно учествовало у масовним убиствима, сви нацистички и усташки симболи морају бити забрањени, а негирање геноцида мора бити забрањено и кажњиво законом – рекао је Зуроф.

Он истиче да Хрватска треба да омогући да се кроз образовни систем научи прецизна историјска прича о Другом свјетском рату, с посебним нагласком на геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима у Хрватској, као и на Холокауст.

ИЗВОР: РТРС

—————

19.1.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. АМА БРЕ ТУЖИ ТЗВ курватску ПОШТО партизани ИЗ БЕОГРАДСКЕ СКУПШТИНЕ НЕЋЕ ДА ТУЖЕ ТЗВ ндх СЕМЕ ИМ СЕ УТРЛО ДА БОГ ДА И курватима И партизанима КОЈИ СУ 4 РАТНЕ ГОДИНЕ САРАДЂИВАЛИ СА курватима ОД 1941 ДО 1945 И СВЕ ТО КРАЈИШКЕ ТРАГЕДИЈЕ ОД 1991 ДО 1995 ГОДИНЕ СССС

    Свиђа ми се