ДЕШАВА СЕ...

СНС oдборник коме је прорадила савест експресно избачен из странке! (видео)


26.12.2018. Србин.инфо

Извршни одбор Српске напредне странке је на ванредној седници донео одлуку да искључи из странке Драгутина Мирковића из Друговца након што је, на седамнаестој седници Скупштине града иступао супротно ставовима напредњака, на чијој је листи и изабран за представника у локалном парламенту, сазнају „Смедеревске новине“.

Драгутин Мирковић: Смисао живота је слобода – а ми то немамо у СНС-у

Колеге одборници, хајде да вас назовем колегама, али то нисмо. Поштовани грађани Смедерева, значи, говорим искључиво у интересу грађана Смедерева, јер су грађани желели да заступам њих, а не да заступам неке насилнике и кабадахије. Мало пре је поменуо доктор смисао живота. Па, смисао живота је слобода. Она је највеће благо. И леп живот. А ми то немамо у Српској напредној странци. Што једном не изађете и кажете истину! Овде не смеш да кажеш оно што мислиш.“, рекао је Драгутин Mирковић на почетку свог излагања на седници скупштине града Смедерева.

Након ове изјаве одборника СНС (траје до 05:20), председник скупштине излази из сале и добија инструкцију да се овом одборнику забрани да опет говори (од 05:45).

“Ви сте тако грубо иступили против те одборничке групе (СНС) да ја не могу да вам дам реч”, рекао је председник скупштине Смедерево.

Тиме је прекршен цео пословник, статут града и Устав, стављајући страначку дисциплину СНС-а изнад свих њих.

***

Како се наводи у писму које је смедеревски одбор упутио Извршном одбору, његово искључење се захтева након увреда и погрдних речи које је изнео на рачун функционера Српске напредне странке, али и појединих одборница, и наглашава да је то само последњи у низу његових испада.

Додаје се и да је Мирковић добацивао са места за време излагања заменика градоначелника Бојана Теофиловића, погрдно се изражавао и псовао, као да је и две одборнице из редова напредњака називао погрдним и подсмешљивим именима.

Како се сазнаје, у поподневном делу заседања, Мирковићу, након наведених испада, председник Скупштине није дозволио да говори, због чега је овај изашао из сале запретивши да ће започети штрајк глађу, у чему је, како нам је речено, добио подршку одборника опозиције.

Према речима извора блиског градском одбору СНС-а на овај корак странка се одлучила пошто је ово само последњи у низу поступака којима је Мирковић кршио статут, који је у оваквим ситуацијама јасан и важи за све.

– Мирковић, који је изабран за одборника на листи „Александар Вучић – Србија побеђује“ у више наврата је за скупштинском говорницом, током неколико претходних заседања, иступао супротно одлукама и ставовима Српске напредне странке, а за такву недисциплину Статут подразумева и одређене последице. Свако ко је члан било које странке добро зна да унутарстраначки политички живот тако функционише, да чланство поштује одлуке локалних и Извршног одбора и то није никаква новина. То важи за све, а посебно за оне који јавно представљају једну политичку групацију – објашњава саговорник из СНС

___________________

Извор: smederevskenovine.rs

1 reply »

  1. ТАКО И ТРЕБА МИРКОВИЋУ НИЈЕ ТИ МЕСТО СА издајницима ЈА ЋУ ДОДАТИ ШТО МАЛО КО СМЕ ОД СРБА РЕЋИ ГЛАВНИ ПРОБЛЕМ НА СВЕТОМ КОСОВУ И МЕТОХИЈИ СУ нато И чифути хазари КОЈИ КОРИСТЕ РУДНА БОГАТСТВА НА КОСОВУ МЕТОХИЈИ КАО ДА ЈЕ СРБИЈА ПОСТАЛА африка ИЛИ ИНДИЈА БЕОГРАД ЈЕ ИЗДАО СРБЕ И СЛУЖИ окупатору КЛЕТВА СВЕТОГ ПЕТРА ЦЕТИЊСКОГ НА ТЗВ ВЛАДУ СРБИЈЕ И НА ОНОГ малисора У ПРОШИРЕНОЈ ЦРНОЈ ГОРИ мила ђукановића И НА ЊЕГОВЕ ДУКЉАЊЕ СССС

    Свиђа ми се