АКТУЕЛНО

Вучићев изборни хаос: Eксклузивно сведочење Лазара Ђуровића о свирепој отимачини гласова у Лучанима (видео)


Оно што сам видео у Лучанима, то је била чиста суспензија државе – рекао је у најновијој „РасПравди” Лазар Ђуровић, високи функционер Народне странке, који је у недељу био безмало главна вест у Србији када је бесправно задржан у полицији како не би ометао изборну крађу.

Helmcast, 17.12.2018.

Ђуровић је у ексклузивној исповести, која је по напетости и обртима често подсећала на маштовите холивудске трилере, потанко испричао шта се све дешавало током изборног дана: од почетних неправилности на гласачким местима, укључујући ту дупле спискове и гласање без исправа, затим преко најезде џипова са злослутним посадама за које очигледно није важио закон, па све до беспомоћне локалне полиције која је била принуђена да извршава политичке налоге врха Српске напредне странке.

– Питали смо полицајце како могу да немо посматрају џипове без таблица који крстаре улицама и тероришу народ, а они су само немоћно слегали раменима. Један ми је рекао да су многи полицајци већ увелико побегли у иностранство да тамо возе камионе, али их барем нико не шиканира и не гура у безакоње – причао је Ђуровић у једном даху.

– Чувену Дијану Хркаловић нисам видео, али су ми у станици, док су ме држали тамо без икаквог основа, рекли да је она у Лучане дошла цео дан раније, још у суботу. Највероватније да их је она и притискала да ми напакују било шта, само да могу да ме задрже.

Ђуровић је био оптужен за насилно понашање против директора туристичке организације Панчева, за кога се не зна шта је уопште тражио у Лучанима тог дана:

– Тог човека сам видео тек када су нам наши контролори јавили да их неко фотографише и да им сакупља приватне податке, због чега су се уплашили за свој живот. Када смо ми отишли на то гласачко место, тај човек је и нас хтео да слика и испитује. Зато сам му и склонио камеру, а он је то после искористио да ме оптужи за агресивно понашање и на основу тога су ме држали у станици све до затварања бирачких места. Очигледно им је само било битно да ми више не можемо да ометамо крађу гласова, како би велики вођа могао да освоји 70 одсто и то представи као доказ велике подршке коју наводно ужива у народу – рекао је Ђуровић.

– Не смемо да дозволимо да такав човек, који је спреман на овакве нечасне и противзаконите методе, у наше име одлучује о Косову и Метохији – закључио је Ђуровић на крају емисије.

Емисија „РасПравда” се реализује у сарадњи портала „Правда” и ЈуТјуб канала ХелмКаст.

Аутор и водитељ је Миодраг Зарковић.

***

1 reply »

  1. Ова Дијана би могла да се ѕапосли у млекари да кисели млеко својим одвратним погледом,БРУКА ЗА СРБИЈУ ко нам је државни секретар

    Свиђа ми се