АКТУЕЛНО

ПОРУКА да САД „подржи Србију“: Памела Гелер – „Косово је држава џихадиста у срцу Европе“


Политичка аналитичарка из САД Памела Гелер каже да је Косово „држава џихадиста у срцу Европе“ и да је њен савет америчкој администрацији поводом косовског чвора да обавезно подржи Србију.

– То је став који имам годинама, од времена када је председник Бил Клинтон направио једну од многих катастрофалних грешака, подржавајући муслиманску страну током грађанског рата у Босни – наводи Гелерова за „Новости“.

На питање како види неуспех самопроглашене државе Косово у Интерполиу, она истиче да се у организацијама као што је Интерпол реална ситуација ставља испред политичке коректности.

– Чланице Интерпола су признале чак, иако је то прећутно, да је Косово пуно џихадиста и исламских терориста који се могу инфилтритари у приштинске институције. То није нужно за промену у ставу међународне заједнице. Још не постоји опште признање на нивоу ЕУ и УН о томе шта је Косово и зашто је оно значајно за Европу. Мени је јасно да је Косово џихадистичка држава у срцу Европе – каже Гелерова.

Фото Приватна архива

Упитана да ли би Трампова администрација подржала националне интересе Србије у БиХ и на Косову она каже:

„Да, имате пријатеље у америчкој администрацији. Свакако саветник председника Џон Болтон има објективнији став и има више разумевања за ситуацију на Балкану него многи други спољнополитчки стручњаци“.

Она наводи да се Болтон годинама супротстављао стварању независног Косова, а сматра да „и Болтон и Трамп имају заслуге за промену спољне политике према Косову“.

Поводом пресуда Хашког трибунала који је за ратне злочине осудио на десетине Срба, а веома мали број Бошњака и Хрвата, оцењује да је „тзв. међународна заједница за људска права дубоко корумпирана и пристрасна када су у питању немуслимани“. Лист пише да је Гелерова амерички активиста, новинар и политички коментатор, а у јавности је позната и по снажним везама са највишим функционерима Трампове администрације, укључујући и саветника за националну безбедност Џона Болтона, као и да је тренутно председница невладине организације „Зауставимо исламизацију Америке“.

ИЗВОР: НОВОСТИСПУТЊИК/ВЕСТИ

————-

16.12.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Prenoseci ovakve „vesti“ tj izjave , bez razumevanja konteksta, predocavate pogresnu sliku. U ovom slucaju je pomenuta Pamela Geller, politicki aktivista izraelskog lobija u SAD i iskljucivo se bavi zastitom interesa kroz propagandu protiv bilo koga ko je protiv Izraela. Njena izjave se ne smeju tako lako prenositi kao podrska, jer to prosto nije tako. Isti taj lobi je radio na rasturanju SFRJ, bombardovanju FRJ i okupaciji Kosova. Za nas koji dekadama zivimo u SAD, je ovo porazavajuca cinjenica i vrlo dobro znamo koliko se medijska propaganda koristi protiv svih pa i americkog naroda, koji je isto tako zbunjen pogresnim i oprecnim informacijama tj raznim lazima.
    Od 1943. nazalost nije americka administracije nije na srpskoj strani niti to drugacije sa Trampom i Boltonom. Mislim da citalastvo moze steci veoma pogrsnu sliku o nekakvoj podrsci. Amerika nas je osiromasila a onda potkupila najgore od nas. Slicne stavri su izvodili svuda po Juznoj Americi. Americka spoljna politika funkcionise u 50-godisknjim trendovima i ovaj jos uvek traje dok se finansijska moc ne bude slomila. Mi se moramo uzdati u svoju snagu, tj. odbaciti lazne nade i uspostaviti cistocu misli koja ce nas voditi kroz ova jeziva vremena. Okrenimo se sami sebi sto pre !

    Свиђа ми се