АКТУЕЛНО

Покрет родољуба отаџбине и дијаспоре «РОД“: Саопштење за јавност поводом легализације шиптарске терористичке војске на Космету


Покрет родољуба отаџбине и дијаспоре «РОД» сматра да је формирање такозване војске Косова, чин нарушавања међународног права и Резолуције 12.44, у ствари легализација терористичке организације на КиМ, која за циљ има даљи егзодус нашег народа, стварање тензија у целом региону, изазивање ратног сукоба и сервисирање криминалних операција.

Легализацијом терористичке војске се шаље порука и међународној јавности, да постоје правила за све, сем за Америку и њихове вазале, јер је њима дозвољено да институционализују терористичке организације и озлоглашене криминалце.

Деловање КФОРА такође превазилази све оквире додељеног му мандата и уместо да обезбеди стабилност КФОР учествује у дестабилизацији.

• Покрет «РОД» Захтева од КФОРА и Унмика да поступе у складу са својим мандатом и што пре разоружају терористичку војску на КиМ.

Од државних органа Србије захтевамо:

1. проглашење ОКУПИРАНЕ ТЕРИТОРИЈЕ и даље деловање у складу са тим статусом.
2. Објављивање непосредне ратне опасности и предузимање одговарајућих мера
3. прекидање свих Бриселских преговора и анулирање потписаних договора
4. да се сазове међународна конференција на којој би се формирала посебна преговарачка група са обавезним учешћем Руске Федерације и Кине.
5. да се искористе све међународне правне и дипломатске полуге, ради обезбеђивања наших националних интереса и безбедности народа на КиМ.
6. да Председник Србије и Влада захтевају враћање Руског контигента у покрајину
7. да Скупштина и Влада Републике Србије донесу одлуку о отварању Руске базе са потпуним дипломатским имунитетом.
8. Саставити списак свих припадника те терористичке «војске Косова» и покренути кривичне поступке против њих а против командира покренути поступке у Интерполу, као припаднике терористичких група.
9. Прогласити све шиптарске лидере али и оне који јавно подржавају њихово деловање «непожељним», односно објавити их “Personama non grata” у Србији и забранити улазак.
10. Затворити НАТО канцеларију у Бееограду, како је Покрет «РОД» већ захтевао у свом обраћању 25 марта 2018 године.
https://www.srpskirod.org/pokret-rod-srbija-da-zatvori-nato-kancelariju/

Покрет РОД је изгласао Декларацију о Заштити Косова и Метохије, у складу са тим ћемо користити све доступне ресурсе ради њене реализације и очувања СРПСКОГ РОДА!
https://www.srpskirod.org/deklaracija-pokreta-dijaspore-rod-o-zastiti-kosova-i-metohije/

 

Покрет „РОД“

Београд 14.12.2018

————–

15.12.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »