АКТУЕЛНО

ПОЧЕЛЕ „ВЕЖБЕ“? – Колона од 45 возила Кфора ушла на север Косова и Метохије


Више од 45 возила Кфора ушло је на север Косова и Метохије, нешто пре 10 часова. Крећу се у колони и, према информацијама са терена, иду у правцу Лепосавића.

Фото И. Радуловић, Колона возила код ресторана Беоми у селу Дрен

Поред борбених возила, припадници Кфора носе и опрему за блокаде и прављење баријера, попут грађевинских машина, багера, колутова жица, преноси РТС, Танјуг.

Грешка
Овај видео запис не постоји

Покрети Кфора на северу долазе у тренутку већ подигнутих тензија након потеза које Приштина повлачи мимо ЕУ, а посебно уочи намере да сутра донесе одлуку о формирању косовске војске, уз отворену подршку западних центара политичке и војне моц́и.

Командант здружених снага НАТО у Напуљу, адмирал Џејмс Фого, јуче је рекао да је формирање војске нешто о чему „суверено одлучује“ Приштина. 

У том контексту, присуство Кфора на северу, посебно састав и опрема возила, указује на страховање од могуће реакције Србије.

КФОР НАЈАВИО „ВЕЖБЕ“ НА СЕВЕРУ Косова и Метохије

„Кфор ће се у наредним данима кретати главним путевима широм Косова у склопу вежби које спроводе у складу са мандатом прописаним Резолуцијом 1244“, објављено је на Фејсбук страници КФОР-а.

Ово је нормална активност, није повезана са било каквим претњама или забринутошћу, додаје се.
„Ситуација је под контролом и Кфор ће наставити да штити све грађане на Косову, као што то чинимо још од 1999“, закључио је Кфор на Фејсбуку.

ИЗВОР: ВЕСТИ

***

———–

13.12.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. nato YOU NOT WELCOME IN HOLY KOSOVO AND METOHIJA GO BACK TO YOURS COUNTRY I NOT LIKES YOU OCCUPATION FORCES GO TO hell KOSOVO METOHIJA IS HEART OF SERBIA AMIN ДА БОГ И ЊИХОВОЈ ЖЕНИ ЂЕЦИ И НАЈБЛИЖИМ СЕ ИСТО ТАКО ВРАТИЛО ПОРУШЕНЕ КУЋЕ ПРОЋЕРАНИ СА СВОЈИХ ОГЊИШТА ИТД

    Свиђа ми се