АКТУЕЛНО

Спенсер: ЦИА и Саудијци крили истину о страдању Срба


Амерички стручњак за борбу против радикалног ислама и тероризма Роберт Спенсер изјавио је да је Саудијска Арабија утицала на САД како би „нестао“ документ о масакру над Србима у околини Сребренице 1993. године.

Роберт Спенсер. фото: Screenshot/YouTube

Спенсер је, поводом недавног открића о улози америчких обавјештајаца у скривању извјештаја о злочинима над Србима у Подрињу, истакао да власти Саудијске Арабије имају огроман утицај на државни апарат у Вашингтону, па је тако и дошло до тога да ЦИА деведесетих година прошлог вијека сакрије истину о догађањима у БиХ.

Он је за „Вечерње новости“ рекао да је некадашњи амерички предсједник Бил Клинтон „донио катастрофалну одлуку да сарађује с муслиманима током грађанског рата на Балкану“.

„Овом одлуком он је омогућио успостављање џихадистичког упоришта, а све под плаштом демократије и права на самоопредјељење. Није тешко закључити да је предсједник Клинтон при доношењу ове одлуке био под утицајем Саудијске Арабије“, навео је Спенсер.

Он је оцијенио да је могуће да САД промијене политику према БиХ, али „само у случају заокрета у односима Америке и Саудијске Арабије“.

Одговарајући на питање, да ли БиХ може да опстане као демократска и мултинационална држава, упркос растућем утицају неких блискоисточних држава, он је истакао да је шеријат неспојив с демократијом и да ће на крају БиХ морати да се опредијели за једно или друго.

На питање да ли Бошњаци исповиједају толерантнији ислам од народа на Блиском истоку, Спенсер је рекао да је то све исто, поготово због чињенице да је БиХ на мети вехабија које већ 20 година преплављују ту земљу.

ИЗВОР: СРНА/РТРС

———

6.11.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »