АКТУЕЛНО

Душан Марић: Срби, где је дно?


Душан Марић, фото pressrs.ba

ДАРКА ЛАЗИЋА ПОСЕТИЛЕ СУПРУГА И ДЕВОЈКА!

Већ десет дана медији тероришу Србију вестима о саобраћајној несрећи извесног певача Дарка Лазића. Који, ако сам добро упућен, спада у једну од 17.600 „пинкових“ звездица које су у последњих неколико година окупаторске и феудалне телевизије произвеле у својом програмском смећу, које су назвали ријалитијима.

Не можеш да купиш новину а да на насловној страни није вест о поменутом певачу. Знам да ће многи помислити, па немој да купујеш те новине. Купи друге. Бих ја, али нема других.

У овом тренутку у болницама у Србији за живот се боре многи млади људи који болују од неке опакe болести или су настрадали у саобраћајним и другим несрећама. Млади инжењери, доктори наука, учитељи, врхунски кувари, обични млади људи које са стрепњом код куће чекају родитељи, жена и деца…. а који нису страдали ни због бесног аутомобила, ни због брзе вожње, ни због два промила алкохола у крви…

Њих медији и не помињу. Њихове сузе нису „о.к.. О овом несрећнику пишу као да пратимо играну серију. Из дана у дан, из сата у сат…. На коју ногу је устао пре него што је кренуо у кобну вожњу, да ли је након последње туре дао бакшиш конобару, да ли је аутомобил у којем је страдао купио од пријатеља или непријатеља, да ли више воли Ану или Марину… Са насловних страна је потиснуо чак и Новака Ђоковића, Кију Коцкар и своју убијену колегиницу Јелену Марјановић, што је у данашњој Србији само по себи равно осмом светском чуду.

У настојању да изазову сажаљење читаоца и привуку пажњу на своје „ексклузиве“, расплакане новинарке нас обавештавају да сироти певач, који је рођен 1991. нема здравствену књижицу, возачку дозволу и личну карту. Идеалан узор за српску омладину.
Ако Бог да да се опорави, у нормалној држави би због свих околности завршио у затвору. У Србији ће завршити у телевизијама са националном фрекфенцијом. Као гост у најгледанијим емисијама.

Једна лична трагедија, која је последица естрадне бахатости и алкохола, истовремено је уздигнута на ниво догађаја од националног значаја и срозана на ниво бљутаве сапунице.

Врх перверзије је „ексклузивна“ вест коју је јуче објавио престонички дневни лист „Ало“, а у којој се каже да право да посећују повређеног певача осим родитеља имају – његова супруга и његова девојка!?

 

Душан Марић

————

1.11.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »