АКТУЕЛНО

Бесрамна обмана „Вечерњих новости” о судбини отете српске земље на Косову и Метохији


Под насловом „ГРАЧАНИЦИ ВРАТИЛИ ЗЕМЉИШТЕ: Спречили ликвидацију и постали власници имовине”, Вечерње новости су објавиле једну од најбесрамнијих лажи о судбини отете српске имовине на Косову и Метохији!

24. октобар 2018. КМ Новине

Цео текст од 23. октобра под наведеним насловом је хрпа обмана, неистина, нетачних навода и намерних склопова реченица које имају за циљ довођење у заблуду широког аудиторијума.

Наиме, лист пише да је „Агенција за приватизацију” при систему шиптарских сепаратиста „вратила општини Грачаница” земљиште површине преко 148 хектара са укупно 19 објеката у селима око Грачанице.

Основа намерне, промишљене и испланиране обмане лежи у томе да је „општина Грачаница” територијална јединица такозване „републике Косово” и да је нелегално отето земљиште из руку сепаратистичке „Агенције за приватизацију” прешло у руке сепаратистичке „општине”. Власништво над земљиштем је остало у оквиру истог илегалног система шиптарских сепаратиста, није враћено Републици Србији!

Овакав „трансфер” власништва заправо је у оквиру једног система, и то оног илегалног у оквиру шиптарских сепаратистичких служби и он такав са системом Републике Србије нема баш ништа.

Читај као што пише – „Република Косово” Општина Грачаница, на три језика 
Дакле, земљиште је требало да буде ослобођено илегално стеченог власништва од стране шиптарских узурпатора и да буде остављено свом правом власнику, Републици Србији а то – није учињено!

За „Вечерње новости” је говорио Срђан Поповићшиптарски „градоначелник” општине у оквиру система такозване републике Косово, чијим оснивањем је угашена општина Приштина у оквиру чије надлежности се налазило земљиште пре него што су сепаратисти уз помоћ српских издајника основали и оживели бандитску власт на овом простору.

Поповић је рекао да је „Општина Грачаница на законом прописан начин сада богатија нечим што има немерљиву вредност и за општину и за све наше грађане. Ово је велики успех који је дошао у првој години мог мандата и верујем да ће тим са којим радим наставити да успешно решава нагомилане проблеме“.

Као што смо рекли, општина Грачаница је општина у оквиру система такозване „републике Косово“ те су и закони, које Поповић помиње, у ставри „закони републике Косово“.

Ово је део статута шиптарске општине Грачаница уређене по законима „републике Косово“. Цео статут можете погледати и преузети на сајту ове „институције“ кликом на ВЕЗУ ДО СТРАНЕ

Она јесте сада богатија али је земљиште и даље у рукама илегалних власти при сепаратистичким квази-институцијама и тим земљиштем Република Србија и даље не може да управља – што значи да оно није враћено власнику!

О каквом онда успеху можемо да говоримо? О успеху шиптарских локалних квази-инситуција које су успеле да и неке од локалних Срба али и неке од најутицајних српских медија придобију и натерају их да раде за њихове интересена стварању и јачању тзв „републике Косово” а све то уз подршку српске јавности која на овај начин бива најстрашније обманута!

У закључку текста наводи се да је ово један од ретких примера где је узурпирано земљиште „враћено” власнику а претходно „једностраним одлукама” потпало под контролу тзв. косовских институција. Пошто аутор текста наводи да се у овом случају ради о „општини са српском већином”, потврђује да зна и да је свестан о којим се „институцијама” ради, те да свесно обмањује читаоце тог листа! Самим тим аутор крши Кривични закон и Устав Републике Србије у члановима који говоре о ширењу непријатељске пропаганде и угрожавању територијалног интегритета то су кривична дела која не застаревају.

Извор: КМ Новине