Хуманитарна акција

Помозимо ратним ветеранима Предрагу и Ненаду – Муке и патње које су прошли само они знају, сада смо ми на реду да им узвратимо и помогнемо


Ратни ветерани, близанци Предраг и Ненад Марић и њихова мајка Доста налазе се у тешкој ситуацији и замолили су нас да објавимо апел за помоћ њиховој породици. У поруци нашој редакцији, Ненад  Марић пише:

„Помаже Бог драга браћо и сестре! Можете ли нам изаћи у сусрет и на вашем порталу и страници поставити апел и обићи нас у селу Рибари код Шапца, гдје живимо. Ја и брат близанац смо обољели од послиједица рата и, на нашу велику жалост, неспособни смо за рад а 72 године стара мајка нам је једва покретна. Креће се уз помоћ штака, оно најургентније, до тоалета и мало по кући и тераси, и то једва.

Постоји прилог о нама у емисији Србија на длану и у јутарњем програму ТВ happy (у прилогу, прим. ред.) али не знамо како да вам пошаљемо. И на ТВ БН смо били.

За велику госпојину 28.08.18 посјетила нас је опет екипа Србија на длану, али због њихове програмске шеме емисија се сад за сад не емитује.  (Напомена редакције: ТВ прилог „Србија на длану“ и наводимо у наставку овог апела)

Драга наша браћо и сестре у Христу! Са надом да ћете нам се јавити и помоћи, уз Божију помоћ шаљемо вам братски поздрав! Ми немамо е-маил да бисмо писали вашем и наравно нашем порталу а не знамо телефонски број да бисмо, уз Божију помоћ звали и контактирали неког од новинара да би нас обишао и погледао љекарске специјалистичке документе и трошну кућу, поштено купљену, која само што се није срушила на нас!

Доказане смо патриоте и родољуби. Оно најврједније послије живота, а то је здравље, дали смо за српство и српске земље.

Бог вам дао свако добро и од Бога вам здравље и све најбоље од срца вам желе ваша браћа Срби, Ненад и Предраг Марић.“

***

У опису ТВ прилога „Србија на длану” наведени су додатни детаљи о тешким животним приликама у којима се нашла породица Марић.

 

 

Болесни су сво троје. Ненад и Предраг (43) болују од неуропатије, услед које код њих долази до изумирања нерава у ногама што је праћено јаким боловимаа и дисфункцијом мишића.

Иако су у најбољим годинама, услед тешке болести ни један од њих није способан за рад и зависе само од помоћи добрих људи. Њихова мајка Доста (70) је оперисала кук више пута, срчани је и бубрежни болесник.

Ближи се зима, а они немају ни за огрев. И са храном оскудевају а о лековима који су им неопходни су престали и да мисле јер се боре за голо преживљавање – наводи се даље  у опису видео прилога.

Што је најтужније и што највише боли – Предраг и Ненад су заборављени од државе и народа за који су у ратовима дали своје здравље. Били су рањавани у рату од 1991. до 1996. у Босни у коме су учествовали као добровољци из чисте љубави према свом народу и отаџбини. У Хрватској су чак 6 месеци провели у логору. Касније су учествовали у рату на светом Косову и Метохији 1999. године, где су били придружени специјалним јединицама ресора државне безбедности. На КиМ су остали све док није потписан споразум о повлачењу Војске Југославије и специјалних јединица.

Муке и патње које су прошли само они знају, сада смо ми на реду да им узвратимо и помогнемо. Браћо и сестре, колико је ко у могућности, помозимо браћи Марић, Христа ради!

Контакт са браћом Марић могућ је преко фејсбука: https://www.facebook.com/groups/26532…
Новчана помоћ браћи Марић може се упутити на следећи начин:

У било којој пошти Србије преко ПОСТ-НЕТ-а, на име:
Ненад Марић, број телефона 064 22 62 458

На динарски рачун: 205-9001020306156-48
Комерцијална банка Шабац,
на име Ненад Марић

На девизни рачун: 9031022489530
на име Ненад Марић
INBAN: rs35205903102248953089

***

Прилог: Гостовање браће Марић на јутарњем програму ТВ happy:

 

 

__________________________

Приредила Редакција СРБског ФБРепортера
14.10.2018.