АКТУЕЛНО

Гутереш: Самопроглашено Косово за УН није држава


Генерални секретар УН Антонио Гутереш поручио је на састанку са предсједником Владе Србије Аном Брнабић да за УН самопроглашено Косово није држава.

Антонио Гутерес (Фото: qasioun.net / Anadolu Agency)

Гутереш је при том нагласио да ће УН подржати договор Београда и Приштине у вези са Косметом и навео да Унмик остаје на Космету, саопштено је из Владе Србије.

Брнабићева је указала да је у интересу Србије да Унмик остане на Косову и Метохији у несмањеном броју и без промјене мандата.

Говорећи о рјешавању косметског питања, Брнабићева је истакла да је руководство Србије посвећено налажењу рјешења и да Србија не жели замрзнути конфликт.

Она је пренијела саговорнику да Србија даје активан допринос УН када је ријеч о очувању мира и да више од 300 жена и мушкараца из Србије учествује у мировним мисијама широм свијета.

Састанку Брнабићеве и Гутереша присуствовао је и министар спољних послова Србије Ивица Дачић, који је поновио позив генералном секретару УН да посјети Србију.

 

ИЗВОР: РТРС

***

ПОВЕЗАНО:

*Брнабић у УН: Посвећени смо миру, и привржени изналажењу компромиса за Косово (ВИДЕО)

*Из УН објашњено: Тачи, Харадинај и Пацоли нису званично позвани

———–

28.9.2018. за СРБски ФБРепортер прирефедила Биљана Диковић

 

1 reply »

  1. nato GO HOME YOU NOT WELCOME IN HOLY SERBIAN LAND KOSOVO METOHIJA MAY GOD ALWAYS PROTECTED SERBIAN ORTHODOX PEOPLE communist regime FROM BELEGRADE DID NOT REPRESENT SERBIAN PEOPLE FROM HOLY KOSOVO METOHIJA WE HAVE OUR SERBIAN LEADERS FROM NORTH SERBIAN MITROVICA self called croation ana brnabic AND IVICA DACIC ARE nato puppets SO WHY YOU MR GUTERAS DECLARE 1244 SERBIAN RESOULITION IS ONLY VALID ON SERBIAN OCCUPIED KOSOVO METOHIJA ? MR GUTERAS I DONT THINKS YOU KNOW SERBIAN HISTORY VERY WELL WHEN SERBIAN CAPITAL CITY WAS SKADAR SO SERBIAN PATRIOTC PEOPLE WANT YOU TO STOP IMMEDIATELY nato occupation I M NOT THAT IDIOTS FROM BELEGRADE I CAN TALK IN FACE WITH BELIVE IN GOD FOR KING AND FATHERLAND FREDOM OR DEATH SERBIAN CHETNIK TO DEATH

    Свиђа ми се