АКТУЕЛНО

ХАШКИ ТРИБУНАЛ: Караџић затражио изузеће Теодора Мерона


Први предсједник Републике Српске Радован Караџић затражио је изузеће судије Теодора Мерона из жалбеног вијећа Хашког механизма, због пристрасности.

Радован Караџић

У захтјеву, који је објавио Механизам у Хагу, наводи се да сумња у пристрасност Мерона произилази из његовог учешћа у доношењу ранијих осуђујућих пресуда подређенима Караџићу.

Караџићева одбрана навела је да су се правни основи за подношење захтјева за изузеће стекли након одлуке судије Жана Клода Антонетија о изузећу, због пристрасности, тројице судија из жалбеног вијећа у случају генерала Ратка Младића, пренијели су београдски медији.

„Имајући у виду одлуку у случају Младић, судија Мерон треба да буде изузет из жалбеног вијећа у Караџићевом случају“, наводи се у захтјеву.

Караџић је у марту 2016. године неправоснажно осуђен на 40 година затвора због наводних злочина у БиХ, а у току је жалбени поступак.

 

ИЗВОР: РТРС

———-

26.9.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Е МОЈ РАШО БРАТЕ ИЗДАДОШЕ ТЕ ОНИ КОЈИ СУ ВАЗДА рдђе БИЛИ А САД ТИ СУДЕ У хагу хазари јеше чифути НЕК ТИ БОГ ВАЗДА БУДЕ У ПОМОЋИ И СВЕТИ ОТАЦ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ СЛАВА МУ И МИЛОСТ ТЕБИ И СВИМ НАШИМА КОЈИ РОБУЈУ У ТИМ БЕЛОСВЕТСКИМ КАЗАМАТИМА ЗА МЕНЕ СИ ПРЕДЕСДНИК НАШЕ РЕПУБЛИКЕ СРБСКЕ ВАЗДА БИЈО И ОСТАО СССС

    Свиђа ми се