АКТУЕЛНО

Генерал Младић послао поруку јавности Српске, уочи избора


БАЊАЛУКА – Ратни командант Војске Републике Српске, хашки осуђеник, Ратко Младић обратио се уочи избора у БиХ јавности Српске поруком коју је на данашњој прес конференцији у Бањалуци пренео председник Организације старешина ВРС Милован Милутиновић, чији је Младић, како је речено, члан.

EPA (Peter Dejong)

Младић је поручио да је „обавеза свих политичара и патриотских снага да се одупру свим облицима угрожавања Републике Српске и њених институција“, рекао је Милутиновић, а пренео јавни сервис Републике Српске.

Милутиновић је навео и да је Младић „прихватио да у наредном периоду буде биран за почасног председника те организације“.

„Младић је навео да то не ради ради себе, већ због подршке циљевима дефинисаним Статутом Организације старешина ВРС и потребом окупљања патриотских снага око основних циљева и обавеза усмерених очувању Српске и повећању бриге за породице погинулих, ратне војне инвалиде, борце и старешине који су дали несебичан допринос“, навео је Милутиновић.

Младића је Хашки трибунал у првостепеном поступку осудио на доживотну казну затвора за, како је наведено у образложењу, геноцид у Сребреници, злочине против човечности и друге ратне злочине.

ИЗВОР: РТВ

—–

25.9.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

 

3 replies »

  1. Ја , као неко ко је поријеклом из РСК (рођен , живио и радио у великом граду у „лијепој њиној) и ко је угрожавао свој живот (а тиме и животе својих најближих) тако што сам се , већ крајем осамдесетих , укључио у организовање обране мог народа у РСК не могу да поднесем овакве „србенде“ какав је тај Милутиновић. Поред тога сам био борац у ВРС иако до рата нисам имао ама баш никакве везе са БиХ и Србима у Р.Српској. Тај Милутиновић је Брозов питомац и војни безбједњак који је читав живот био комуњара и ј“U“гословен а вјероватно је то и сада. Такви су читаво вријеме прогањали а и сада прогањају све нас Србе десне оријентације и поштоваоце лика и дјела Драже и Момчила Ђујића. Не могу да изразим колики ми осјећај гађења изазивају ти ново-Срби , „патриоте“ (а не родољуби) до јуче комуњаре а и даље исто то само у срцу и души. Ето им и Р. Српска и Србија све са Вучићем и његовом циркуском екипом а ја ћу се одрећи свега Српског да им не сметам у њиховом изражавању „патриотизма“. Младић је био добар војсковођа али је јадан доживио да га величају и у њега се заклињу они који су му подметали , како у рату тако и након рата , и који су му отказивали послушност и правили раскол у ВРС.

    Liked by 1 person

  2. ГОСПОДИНЕ ЂЕНЕРАЛЕ НЕК ТИ БОГ И СВЕТИ ОТАЦ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ СЛАВА МУ И МИЛОСТ ВАЗДА БУДЕ У ПОМОЋИ СВА СРБАДИЈА ЈЕ СА ТОБОМ ЂЕНЕРАЛЕ РАТКО МЛАДИЋУ ПОСЛЕ КОСОВСКЕ БИТКЕ ПРЕКО ДРИНЕ СРБСКУ ДРЖАВУ ОБНОВИ СВАКИ СЕ СРБИН СА РЕПУБЛИКОМ СРБСКОМ ПОНОСИ И СРБСКУ ВОЛИ И ЗА ЊУ СЕ БОГУ ДРАГОМ И ЗА КОСОВО МЕТОХИЈУ МОЛИ ОЈХА СССС

    Liked by 1 person

  3. Енглези су већ послали своје рушитеље у Српску а за извођаче радова нашли су у ПРАВДА ЗА ДАВИДА И ОПОЗИЦИЈА

    Свиђа ми се