АКТУЕЛНО

КАКО САМ ЗАРАДИО РОБИЈУ: Прича о доброти и хуманости и позив – ДА ПОМОГНЕМО!


ДОБИЈЕМ ОПОМЕНУ ДА НА ОСНОВУ ПРАВОСНАЖНЕ ПРЕСУДЕ ПРЕКРШАЈНОГ СУДА У НС ХИТНО ПЛАТИМ КАЗНУ ИЛИ МИ СЛЕДИ ХАПШЕЊЕ И СПРОВОЂЕЊЕ НА РОБИЈУ – А ПРЕСУДУ НИКАДА ДОБИО НИСАМ! 

Укратко: Давне 2004. године основано је неформално удружење грађана КОМШИЈА са задатком да брине о деци и природи као и да помаже онима којима је помоћ потребна.

Прва акција је добила назив „НАЈ КОМШИЈА“. Бирани су по критеријуму, храброст, хуманост, поштење.
Привукла је велику пажњу грађана и медија …

Акција ОД КОМШИЈА ДЕЦИ траје и данас. Помажемо нашим малим суграђанима у граници својих могућности.

НЕ БАЦАЈ РЕЦИКЛИРАЈ је започета као едукативна акција али је на захтев суграђана прерасла у едукативно сакупљачку акцију. Од надлежних институција исходована је дозвола за сакупљање и сепарацију рециклабилног одпада. Исти смо преузимали од правних и физичких лица али смо на позиве суграђана уклањали дивље депоније.
Како држави пара никада није доста, дозвола је временски ограничена. Одмах по сазнању да је дозвола истекла, покренули смо процедуру за продужење АЛИ бирократија је умешала своје прсте.

Да нам је истекла дозвола, сазнали су и „стручњаци“ из ЈКП Чистоћа, те подносе пријаву инспекцији.
Инспекторка (коректна) затиче пет метери дрва (сећате се, поделисмо их сиромашним суграђанима уочи оне мартовске хладноће), десет аутомобилских гума (150 кг.), два џамбо џака пет амбалаже (40 кг.) и око тону стаклене амбалаже (све прикупљено у акцији чишћење приобаља Дунава са сремске стране и обронака Фрушке горе) – писали смо о тој акцији на нашој страници.
Извештај предан суду за прекршаје.

ДОБИЈЕМ ОПОМЕНУ ДА НА ОСНОВУ ПРАВОСНАЖНЕ ПРЕСУДЕ ПРЕКРШАЈНОГ СУДА У НС ХИТНО ПЛАТИМ КАЗНУ ИЛИ МИ СЛЕДИ ХАПШЕЊЕ И СПРОВОЂЕЊЕ НА РОБИЈУ – А ПРЕСУДУ НИКАДА ДОБИО НИСАМ!

Логичан је закључак да судкиња није прихватила нашу одбрану у којој смо навели:
– Поступак обнове дозволе је у току.
– Затечени рециклоабилни отпад је на молбу суграђана уклоњен из природе јер стаклена амбалажа, иако се третира као не опасан отпад може изазвати пожар са огромним последицама на нашу Фрушку гору.
-Може довести до озбиљних повреда животиња и људи.
– По нашим сазнањима а према закону, за складиштење не опасног отпада до две тоне није потребна дозвола за складиштење.
И на крају, у најкраћем року смо поступили по захтеву надлежне инспекције…

Ако желите да ми помогнете да не идем на робију, у складу са својим могућностима извршите уплату новчаних средстава на текући рачун удружења.

ИЗВОР: nebacajrecikliraj

————

8.8.2018. за СРБски ФБРепротер приредила Биљана Диковић