АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Ко не зна српске екуменисте, скупо би их платио!


Извор: ФБ страница ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ*
4.8.2018.

Многи се можда питају зашто патријарх Иринеј, Амфилохије, Сава Јањић, Теодосије и остатак Сабора имају потребу да глуме патриоте с времена на време – укључујући ту и последњу поруку Сабора у вези КиМ у којој (као) позивају све политичаре да не признају Косово и не деле га са Шиптарима?

1) Један разлог је посве ирационалан – лицемерје и релативизам су толико дубоко ушли у психу српских екумениста, да оно што је нормалном човеку ненормално њима је посве нормално (њима је бело исто што и црно, лаж и истина су једно те исто, 2 и 2 некада могу бити и 5 а не 4…). То је снажно повезано са њиховом егоманијом и потребом да их воле сви и свуда на овом свету (потпуно супротно од оног што је говорио Господ). Они веле – „Ми можемо све, ми смо мађионачари и велики мештри, можемо да обрлатимо све и сваког – ко је то лупио да морамо служити само Богу? Не. Можемо и Мамону!” Из тог демонског става проистичу изјаве српских екумениста да можемо у ЕУ и на Запад (али и да смо добри са Русијом), да може лого лажне државе Косово да се користи на територији Косова ако паре капљу на Саве Јањића рачун (али не и у остатку Србије), да може да се кује у звезде епископ Рима и брат у Христу папа Фрања (а то што је служио мисе у част Степинца док је био у Аргентини, што његови сарадници клече у молитвеном трансу пред Степинчевом лешином и то што је јеретик, то пуј пике не важи). Примера је милион.

2) Међутим, други разлог је итекако рационалан. Но, ту је потребно поделити епископе који столују у Србији и оне (на челу са Амфилохијем) који столују ван Србије или ван територије над којом Србија има ефективну контролу као што је КиМ  и који су потписали Апел против Вучићеве политике у вези КиМ, за разлику од епископа у Србији који то нису потписали, јер се боје Вучићеве шибе:

а) Патријарх понекад глуми патриоту како би отупио на време оштрицу народног незадовољства према њему које ће свакако уследити, јер патријарх зна да ће када буде кључно, стани-пани, пресудно у вези КиМ – несумњиво подржати Вучићеву издају. И до сада га је подржавао када је Вучић бирао геј активисту на Видовдан за премијера, када је рекао да се Вучић лавовски бори за КиМ, а сад мало као глуми Вучићевог противника. Међутим, када се буде ломило – подржаће Вучића.

Нема шансе да патријарх запрети Вучићу и посланицима СНС-а екскомуникацијом, крвавим литијама и протестима како су то знали да ураде патријарх и епископи у време Конкордата Стојадиновићу и његовима. Неће патријарх, нити његови екуменистичке владике, монаси и свештеници жртвовати ни примања, ни манастирске зидине, ни топлину свештеничких конака ни љубав својих незаситих попадија (а камоли живот!) због тамо неког Косова. Патријарх ће рећи што и Вучић – то што је Вучић пустио Шиптаре у УН не значи да смо признали Косово, па ни то што је шиптарски амбасадор у Београду не значи признање, то је просто нормализација односа ради мира и будућности. Јер, за екуменисте је црно исто што и бело, сетимо се, за екуменисте закључак на основу истих логичких премиса у исто време може бити и тачан и нетачан, имајмо то у виду.

б) Амфилохије има другачији рачун. Он је сада најгрлатији противник Вучића, али не зато што му је стало до Србије и српства, већ зато да би добио одличан алиби – „Ето ђецо моја, ја сам био тај који је до краја бранио Српство на КиМ, али онај несој Србијанци нису били у стању да сачувају Косовски Завет. Ја и ви смо они који треба да преузму барјак Српства од Београда! Зато нам треба дати аутономију а потом и аутокефалију Митрополије као Цркве!” И од Црне Горе Амфилохије потом може правити нови Пијемонт – тада већ лажног – Српства на Балкану. У складу са тим је и Амфилохијева изјава да је Метохија нешто што припада држави Црној Гори, а не Србији.

Амфилохије у дилу са Ђукановићем има задатак да еутаназира све православне у ЦГ и да их по истом лицемерном и релативистичком трику који примењује и патријарх у Србији (али из нешто другачијих побуда) преведе жедне преко воде. Односно, да их тотално одели од СПЦ и српског интегрализма и државе Србије под геслом да су они као Србогорци некакви виши Срби или надраса која заслужује најпре аутономију, а онда и потпуну посебност.

Ко не зна српске екуменисте, скупо би их платио!

***

1.8.2018.

САВА ЈАЊИЋ И ЊЕГОВ ПОСИЛНИ ТЕОДОСИЈЕ ШИБАЛИЋ ПРИМАЈУ КЕШ ОД ШИПТАРСКИХ ТЕРОРИСТА ЗА МНОГО ШТО ШТА, А НЕ САМО ТЗВ. КИРИЈУ О КОЈОЈ САВА ТРУБИ ОВИХ ДАНА

Илустрација преузета са ФБ странице Истина је само једна…

Ових дана Сава Јањић и његов кеди (на енг. caddie – потрчко који носи голф штапове богаташима који играју голф) Теодосије, и то по Амфилохијевом диктату, глуме патриоте које су тобоже против независног Косова, поделе и Вучићевог издајничког режима. Истовремено, зомбиране и бесловесне „патриоте” падају у транс и по ко зна који пут бивају обмануте Амфилохијевим сатанским триковима. Једино што је тачно у њиховим изјавама, то је да је Вучић издајник, али су и они издајници и то утолико већи, с обзиром да су клирици СПЦ који би требало да имају и више свести и већу спремност на жртву од неког мирјанина који је упао у прелест егоманије. С друге стране, тачно је што је и Вучић рекао за њих двојицу – да примају кеш од српских крволока и терориста из Приштине.

Сава је потом покушао невешто да се измигољи тврдњом да он никада парицу није примио од Шиптара, већ само некакву „кирију” за издавање некаквих просторија СПЦ косовским властима.

То је наравно брутална лаж у маниру америчког шпијуна и шиптарског сарадника Саве Јањића. Из нових депеша Викиликса које приказујемо овде, видећемо сви како је Сава са Теодосијем био тај који је алаво и разуларено тражио шиптарски кеш по сваку цену, макар то значило директно подривање борбе Србије против косовске независности. Баш зато што је владика Артемије желео да их спречи у том науму, морао је да лети из Епархије по америчком налогу (дакле, нису само Бајден и антиекуменизам разлози за прогон).

Ко има уши да чује нека чује!

„5 март 2008 – Косовски тврдокорни Епископ Артемије Радосављевић је на косовску независност одговорио тако што је наредио свом свештенству да прекине сваки контакт са било којом организацијом или особом која подржава независност Косова, укључујући ту и косовску владу и стране дипломате. Такође, Артемије сматра ништавном Комисију за имплементацију реконструције (RIC) која жели да обнови 35 цркава уништених у мартовским нередима 2004, будући да је та Комисија углавном финансирана од стране косовске владе. Без обзира на то, умерени клирици СПЦ као еп. Теодосије Шибалић и отац Сава Јањић из Дечана и даље желе да сарађују на пројектима са међународним организацијама и њиховим албанским суседима. Осим Артемијевог покушаја да угаси ову Комисију као једину организацију у којој Београд, Приштина и СПЦ сарађују, председница Комисије страхује колико ће њени пројекти бити одрживи, с обзиром на Артемијево ометање црквене сарадње”.

У потпису – Тина Кајданов, тзв. амерички амбасадор у Приштини. (извор: https://wikileaks.org/plusd/cables/08PRISTINA99_a.html)

„8 април 2009 – После дугог периода неактивности од годину дана и више, Комисија за имплементацију реконструције би могла ускоро да настави свој рад. Председница Комисије Ема Кармајкл нам је 2. априла рекла да јe СПЦ дала сагласност на дизајн позивница Комисије за учешће на њеним тендерима. СПЦ је пристала да позивнице Комисије које се буду објавиле у Србији буду без логоа косовске државе, а да оне које се буду објавиле на Косову могу да имају лого косовске државе. Ово мало прилагођавање, плус лобирање оца Саве Јањића из Дечана у Синоду СПЦ, утицали су на то да српска држава и раније подељени Синод – потпуно подрже ову Комисију. Сава нам је рекао да је Синод 6. априла, на челу са митр. Амфилохијем, потпуно разбио покушаје Епископа Артемија Радосављевића да заустави Комисију. Као резултат тога, Кармајкл нам каже да је Комисија спремна да у најкраћем року крене са тендерима”.

У потпису – Тина Кајданов, тзв. амерички амбасадор у Приштини. (извор:https://wikileaks.org/plusd/cables/09PRISTINA147_a.html)

***

9.7.2018.

САВА ЈАЊИЋ И ТЕОДОСИЈЕ КАО АМЕРИЧКИ БУЗДОВАНИ У ДИВЉАЧКОМ ПРОГОНУ ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА И СТВАРАЊУ „НЕЗАВИСНОГ КОСОВА” – ИЗ ПРОЦУРЕЛИХ ДЕПЕША АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ У ПРИШТИНИ

36853553_10155488784571606_4237416933256855552_n

Фотографија преузета са ФБ странице ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ

Депеша од 24. новембра 2008:

„17. новембра, отац Сава Јањић је позвао нашег политичког секретара како би му рекао да је недавни Сабор СПЦ подржао Теодосија Шибалића и даље изоловао тврдокорног епархијског епископа Артемија Радосављевића. Током ранијег састанка са нама (14. новембра), Сава је отворено бринуо о могућности да Артемије добије подршку, током тада текућег Сабора, за кажњавање ‘непослушног’ Теодосија. Али, 17. новембра, Сава нам је јавио да је ‘бољег расположења’, пошто га је Теодосије уверио да је Артемије поражен.” 

У потпису Тина Кајданов, први амбасадор САД у Приштини.
Извор на енглеском – https://wikileaks.org/plusd/cables/08PRISTINA583_a.html

Депеша од 10. фебруара 2010:

„Комисија, коју је послао Синод СПЦ да испита финансијске извештаје у епархији Артемија Радосављевића, открила је финансијске нерегуларности и преваре. Артемије је на оптужбе одговорио тако што је рекао да је то завера страних влада и можда ће покушати са својим тврдокорним политичким и верским групама да направи раскол, представљајући себе као спасиоца Косова. Али, то му неће успети. Уклањање Артемија са епископског трона би био главни позитиван корак за СПЦ на Косову. Ми ћемо утицати на владу Косова да буде спремна да радо дочека отворенијег епископа СПЦ на Косову када дође тренутак за то.” 

У потпису Кристофер Дел, други амбасадор САД у Приштини.
Извор на енглеском – https://wikileaks.org/plusd/cables/10PRISTINA73_a.html

Из овога и комарац види да свако ко лупета о финансијским махинацијама владике Артемија или да је он расколник – лаже. И то масно лаже за амерички рачун као ужасан издајник православља, државе Србије и српства, јер прича исто што и Американци, тј. оно што су они сатански измислили.

На слици: издајник православља и српства Сава Јањић у грохотно-демонском смеху са својим меценом Џозефом Бајденом у Дечанима, након што су дивљачки протерали владику са Косова за америчко-шиптарски рачун. Владика Артемије је, као што је свима познато, пре него што је прогнан, забранио Бајдену да долази у Дечане.

_____________________

*Ради оних читалаца које може збунити назив ФБ странице „ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ”, уредништво је у одељку информације о страници поставило објашњење, које овде у целини преносимо:

«Вера у Господа Христа даје човеку силу да у овоме свету греха и смрти светошћу савлађује грех и смрт и испуњује себе бесмртношћу и вечношћу. Јеванђељска вера саоваплоћује човека Христу, чини га заједничарем свега Христовог, и он доживљује као своје све што је Христово: И Његово Рођење, и Његово Преображење, и Његово Страдање, и Његово Васкрсење. И на чему се испуњује чудесна Благовест: ЈА ВИШЕ НЕ ЖИВИМ, НЕГО У МЕНИ ЖИВИ ХРИСТОС (Гал.2,20). У сваком Хришћанину продужује се богочовечански живот Христов. Хришћанин се благодаћу изједначује са Христом: у животу, у мислима, у жељама, у делима; он, по речима светог Златоуста има оно што и Христос.»

Народ је таквог Хришћанина препознао у владики Артемију. Истина је само једна, да је Љубав наша Исус Христос, али имајући у виду горе написане речи Светог Аве Јустина Ћелијског, верни народ је у времену зла и мрака препознао воштаницу видела у вл. Артемију и то усред тадашњег великог медијског притиска на њега. Имајући, дакле, узрок свог постојања у овој борби, родила се ова група душа назвавши се прикладно том тренутку: «Истина је само једна – владика Артемије». У њему смо препознали пастира који нас води ка Христу и учењу наших Свeтих Отаца, пастира гоњеног коме треба припомоћи, а не глупости да је Владика = Истина како тумаче они који су непријатељи владике Артемија.

3 replies »

 1. КАКО МОЖЕ НЕКО КО ЈЕ СТАРИНОМ ИЗ СТАРЕ ХЕРЦЕГОВИНЕ А РАНИЈЕ ЗАГОРЈА БИТИ НЕКАКВИ црногорац ? ЈА САМ СРБИН ЗАГОРАНИН И НИКАДА НИЈЕСАМ ДЕЛИЈО СРБЕ НА СРБИЈАНЦЕ И НЕКАКВЕ ЦРНОГОРЦЕ ЦРНОГОРСКА ТЗВ НАЦИЈА НЕ ПОСТОЈИ А ПРЕ ЋУ У ВАТРУ И У ВОДУ ЗА СРБСТВО НЕГО МНОГИ МЕТОХИЈА ЈЕ СРБИЈА КА И КОСОВО ШТО ЈЕ СРБИЈА КЊАЗ ПА ПОТОЊИ КРАЉ НИКОЛА ПЕТРОВИЋ ЈЕ РЕКАО ДА МЕТОХИЈА ПРИПАДА ПРОПИРЕНОЈ ЦРНОЈ ГОРИ НА ТО СЕ ПОЗИВА НЕСРЕЋНИ РИСТЕ РАДОВИЋ ИЗ ДОЊЕ МОРАЧЕ ОЋЕРА ЈЕ СА КОСОВА МЕТОХИЈЕ ВЛАДИКУ АРТЕМИЈА НИЈЕ МОЈ МИТРОПОЛИТ МОЈ ЈЕ БОГ СВЕТИ САВА СВЕТИ ПЕТАР ЦЕТИЊСКИ СВЕТИ ОТАЦ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ ЊЕГОШ СВЕТОВИДАЦ СА ЛОВЕЋЕНА ЦЕТИЊА ТЕТИЊА ПАТРИЈАХ ВАРНАВА РОСИЋ ПАТРИЈАХ ГАВРИЛО ДОЖИЋ СВЕТИ ВЛАДИКА НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ ЧЕСТИТИ ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ КОСОВСКИ МЕТОХИЈСКИ МУЧЕНИК СССС

  Свиђа ми се

 2. Патријарх понекад глуми патриоту како би отупио на време оштрицу народног незадовољства према њему које ће свакако уследити, јер патријарх зна да ће када буде кључно, стани-пани, пресудно у вези КиМ – несумњиво подржати Вучићеву издају.
  ++++

  На питање једног мученика из колица: „ Како коментаришете изјаву митрополита Амфилохија о Вучићевој издаји земље „ он има спреман одговор: „ Које земље ? „ зна и он коју земљу издаје, сигурно не велику Албанију.

  Он увек зна за кога треба благодарити !
  http://www.politika.rs/scc/clanak/396122/Irinej-u-Banjaluci-Blagodarimo-gospodu-na-Vucicu

  Одмах види разлику између лава и миша ( можда је боље хијене )
  https://www.espreso.rs/vesti/politika/214179/bogu-hvala-na-vucicu-koji-se-kao-lav-bori-za-srbe-patrijarh-irinej-na-obelezavanju-dana-republike-srpske-nahvalio-predsednika

  Чим га види, одмах препозна јунака
  https://www.vaseljenska.com/aktuelno/irinej-vucic-je-junak-cestitam-mu/

  Благо нашем прозорљивом патријарху, кад зна, да се тај шиптарски син спрема да упали нашу милу домовину, а после ……………….
  http://91.222.7.189/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:527957-Patrijarh-Irinej-Vucic-ce-dici-Srbiju-iz-pepela

  А када буде стани-пани сетиће се примљеним 10 милиона евра „ донације „ што ће му помоћи да донесе праведну одлуку
  https://gerila.rs/1-200-000-000-razloga-zasto-patrijarh-irinej-podrzava-vucica/

  једно подсећање………

  „Нација може да преживи своје будале, па чак и амбициозне. Али нација не може да преживи издају изнутра. Непријатељ пред вратима је мање страшан, јер је познат и носи своју заставу отворено, док се издајник креће слободно унутар градских капија; његов лукави шапат шири се свим улицама и чује се … у кулоарима владе. Такав издајник нам се не појављује као издајник, он прича гласом који је жртвама близак и пријатан; његово лице и начин одевања сличан је њиховом и он оживљава ону поквареност која лежи дубоко у срцу сваког човека. Издајник разара душу нације, подрива темеље града, шири заразу у телу политике, све док она не подлегне његовој болести. Мање се треба плашити убица – издајник је куга!”
  Цицерон

  Нека се наша Света и мученичка Црква и даље моли за оне који су на власти.

  А ја убоги, бедни и много грешни, ћу се молити за све њихове жртве, убијене, прогоњене, болесне, гладне, голе и босе, оне који су у тренутку безверја дигли руку на себе, јер истерани с посла из уништених фабрика нису могли својој јадној деци да обезбеде ни парче хлеба, и да их пошаљу у школу у поцепаној одећи и обући.

  Са вером и надом, да ћемо дочекати дан да им народ да плату за све злочине, и да их једном великом метлом почисти на ђубриште историје.
  Где им је и место.

  Сa вером у васкрслог Господа, до ослобођења !

  Свиђа се 1 person