АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Ђорђе Вукадиновић: Да донорске картице потпише 700 хиљада чланова СНС, јер они имају пуно поверење у политику и предлоге Владе


НСПМ 20. јул 2018.

Посланик Нове Србије – Покрет за спас Србије Ђорђе Вукадиновић сматра да је потребна масовнија промоција донорства, и предлаже да се потписницима донорских картице омогуће одређене олакшице, а као пример је навео јефтиније зравствене услуге за одређени проценат.

– Зашто здравствене услуге не би биле 30 или 50 одсто јефтиније. То би мотивисало већи број грађана да донирају органе и дало би боље резултате од ове репресивне мере. Нико није против донорства и трансплантације, али многи се противе предложеној „претпостављеној сагласности“, било из моралних, правних, етичких или религиозних разлога – рекао је он.

Каже да су грађани узнемирени кључном новином која каже да су сви донори уколико се експлитицно не изјасне против, наводећи да то неће помоћи, него ће можда чак и изазвати контарефекат.

На питање да ли подразумевана сагласност постоји у европским земаљама, Вукадиновић је одговорио потврдно, наводећи да су резултати и у тим земаљама „проблематични и половични“.

– С обзиром на информатичку „писменост“ наших грађана, као и степен неповерења у власт, код нас ће резултати бити још лошији – рекао је Вукадиновић.

Он је критковао амандмане које су поново на прве чланове првог Закона поднели посланици СНС, а које је назвао „фантомским“.

Немам намеру да слушам писмене саставе и као тобожне амандмане које Министарство здравља неће прихватити јер су бесмислени и поднети само у циљу утрошка времена за расправу, и нисам мазохиста да седим и слушам хвалоспеве како је све супер и какво је дивно стање у здравству – рекао је Вукадиновић.

Поред тога, Вукадиновић је, мало у шали, предложио да се недовољни број донора органа за трансплантацију реши тако што би „свако од 700 000 чланова СНС потписао донорску картицу – јер они, свакако, као чланови имају пуно поверење у Владу и у законе која она предлаже“.

(Танјуг-НСПМ)

2 replies »

  1. НЕКА ДОНОРСКЕ КАРТИЦЕ ПОТПИШУ И СЕНДВИЧАРИ И СВИ ГЛАСАЧИ СНС И СВИ ГЛЕДАОЦИ ПИНКА И ЗАДРУГАРИ И ПУПС-ОВЦИ И СПС-ОВЦИ И ВОЈВОДА ШЕШЕЉ

    Свиђа ми се

  2. Svaka cast Djordje! Oni najvise vjeruju svom vodji i ministru dr Zlatiboru Loncaru jer prvi ne laze, a doktor ima iskustva, nije dzaba dobio onaj simpaticni nadimak dok se druzio za prijateljima u Silerovoj.

    Свиђа ми се