Видео

Марко Јакшић у емисији Расправда: Косово није завршена прича и ми ћемо га вратити ако не дозволимо да Вучић било шта потпише (видео)


Гост емисије „РасПравда” која се реализује у сарадњи портала Правда и продукције ХелмКаст, био је дугогодишњи лидер Срба са Косова и Метохије др Марко Јакшић.

Јакшић је у емисији испричао како су Александар Вучић и Ивица Дачић лагали Србе са Косова и Метохије док су са терористима ОВК постављали границу и шиптарску царину између Србије и КиМ. Он детаљно износи разговоре и обећања Вучића и Николића Србима из Покрајине пре њиховог доласка на власт, а како су отишли у издаји даље од предходне власти.

Oн је рекао да је Вучић разоружавањем Срба са севера Косова и Метохије фактички омогућио Шиптарима да завладају целом покрајином и тако урушио позицију Србије у преговорима.

Јакшић је открио да је Бриселски споразум довео Србе у много гору позицију него што је то било предвиђено и Ахтисаријевим планом који је Србија одбила. Он је подсетио да је тада и Вучић био против предлога Ахтисарија, а онда је четри године пристао на много мање.

Аутор и водитељ: Миодраг Зарковић

Извор: Правда 17.7.2018.
Видео: HelmCast 16.07.2018.

2 replies »

  1. Брате Марко углавном је то већина познато није само онима који велеиздају не желе да виде,ал како доскочити великоиздајницима то је тежак задатак!?

    Свиђа ми се