АКТУЕЛНО

Међународна олимпијада из ХЕМИЈЕ на ТАЈЛАНДу: СРЕБРНА и ТРИ БРОНЗАНЕ медаље за средњошколце из Србије


ДА СЕ ПОДСЕТИМО – ПАМЕТНА НАША ДЕЦА!

Гимназијалци из Србије освојили су четири медаље на Међународној хемијској олимпијади која је одржана на Тајланду од 6. до 15. јула, саопштио је тим учесника.

Тим Србије -ХЕМИЈА, фото Ужице-Огласна табла

Ученик београдске Математичке гимназије Дамјан Чабарковић освојио је сребрну медаљу, а са три бронзе су се окитили Андреј Кукузар, ученик сомборске гимназије „Вељко Петровић“, Андреј Ковачевић из Ужичке гимназије и Анамарија Николетић из Математичке гимназије у Београду.

Они су са менторима из Српског хемијског друштва, професором Душаном Сладићем са Хемијског факултета у Београду и професором Ником Радуловићем са ПМФ у Нишу, учествовали на најпрестижније такмичење средњошколаца из хемије.

Интезивне припреме наших средњошколаца за олимпијаду трајале су две недеље, а ученици су се седам дана припремали на Хемијском факултету у Београду код професора Сладића, а седам дана на Природно – математичком факултету у Нишу, на департману за хемију, код професора Радуловића.

Српски гимназијалци су и прошле године на олимпијади остварили исти резултат – освојили су четири медаље – једну сребрну и три бронзане.

 

ИЗВОР: uziceoglasnatabla – ANDREJ KOVAČEVIĆ IZ UŽICA TREĆI NA SVETU IZ HEMIJE – 14.7.2017.

————–

15.7.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић