АКТУЕЛНО

КО ЖАЊЕ КЛАСОВЕ ИЗ ЕКУМЕНИСТИЧКЕ БРАЗДЕ: Српски православни и екуменистички мисионар превјерио сам себе


Српски ћирилични портал из Црне Горе „Магазин Седмица“ објавио је крајем маја текст са вијешћу да је српски православни епископ учинио гријех вјероломства.

Како је наведено у овом тексту, епископ Андреј Вујисић, са православном хришћанском мисијом у Порторику, погазио је истину Православља поставши римо-католик, а преводећи и православну паству у новоустановљену „Источно-Католичку парохију“.

Пошто је текст био панично штур, доста тога суштинског није се могло разумјети. Но и зрно истине у овој вијести носило је невјерицу и чуђење. Зар онај који је послан да неуким свједочи Христа у истини вјере сам погази и Истину и Христа!?

Ко је Андреј Вујисић и откуда он у православној мисији?!

Портал „Магазин Седмица“, у тексту Љубише Морачанина и то појашњава.

„Андреј Вујисић је својевремено био члан Митрополије црногорско-приморске. Потиче из Мораче, где је рођен 1957. године као Зоран у породици Војислава и Софије Вујисић.

Из Југославије се одселио 1969. у Њемачку, одакле прелази у Аустралију и САД. Завршио је студије теологије у Украјинској богословији, дипломирао лингвистику на Универзитету у Финиксу и докторирао практичну теологију на Универзитету Јужна Африка.

Захваљујући његовом мисионарству у католичкој Средњој и Јужној Америци, православци су постали Гватемалци и Мексиканци, који воде поријекло од Астека и јужноамеричких Индијанаца, али и многи Црнци из ЈАР, Боцване и Замбије. Као ректор Православног института светог Ђорђа Назаренског, спровео је програм стипендирања младих у 17 земаља Јужне Америке, који су потом постали православци.

Један је од најобразованијих Срба у дијаспори. Аутор је многих научних студија из лингвистике, психологије и теологије. Као доктор наука истражује улогу екуменизма у хришћанском свијету, а као Србин из Црне Горе проучава личност владике Рада, Петра Петровића Његоша и његов српски идентитет.“

Разумјевајући нужност да се изјасни о овом случају Мисионарско одјељење при Светом Архијерејском Синоду Српске православне цркве, прије пар дана објавило је текст којим се бави вјероломством Андреја Вујисића и стањем саме православне мисије у Порторику.

Сматрајући ову вијест и њено појашњење врло важним за православне хришћане у Херцеговини, гдје се задњих година одвише говорило и дјелало за „екуменизам и мисију братске љубави“, доносимо вам у цјелини текст Православног мисионарског центра „Отац Данил Сисојев“ при Мисионарском одјељењу Српске православне цркве.

ЛИНК: Како је и када бивши архимандрит Андреј прешао у римокатолицизам? – (коментар СПЦ на вијест)

Судећи по првим класовима из екуменистичке бразде и ово се жито сијало и сије за ватиканску погачу. 

Горан Лучић

 

ИЗВОР: СЛОБОДНА ХЕРЦЕГОВИНА

***

ПОВЕЗАНО:

*Генерална скупштина европских цркава у Новом Саду од 28. маја до 6. јуна – Патријарх Иринеј срећан што је СПЦ домаћин!?

*КО ЈЕ КРИВ: Владика Андреј Вујисић прешао у римокатолике!

———-

13.6.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. РАНИЈЕ ЈЕ СИЛОМ ватикан И аистроугарска ЋЕРАЛА ДА СЕ ПРИМА ТЗВ ришћснска вјера А КО ГА ЋЕРА ДАНАС ? ЊЕМУ НА ОБРАЗ АКО ГА ИМА ПОЗДРАВ ЗА ЗАГОРАНЕ МОЈЕ ЉУТЕ СССС

    Свиђа ми се

  2. A citajuci sadrzaj navedenog linka ono:
    NIKAKVA sadrzaja… MNOGO Irineja, rodna oranica, a jednog uputise u Germaniju: znaju, tu mnogo Srba, pravoslavni… ; oplodice irinejcic od hercegovine iste i privesti ih p r a v o j
    vjeri: ta, za to i poslat: prstenovanje papsko, na radost mu, slijedi mu

    Свиђа ми се