АКТУЕЛНО

Мајка болесне девојчице Зорице, Љиљана Драгојловић сутра почиње штрајк глађу јер је њено дете „комисијски отписано“


Иако у окупираним медијима данима брује о новом леку који је купљен за тешко оболелу децу, јавност нема прилике да чује за случај Зорице Драгојловић која неће добити лек, иако је то њеној мајци обећано директно од председника државе. Иако неколико стотина деце годишње премине због разних разлога, а за многу од њих је новац скупљан СМС-овима, медији препознају само политички коректне жртве згодне за инструментализацију. Тешко оболелој Зорици држава „одлаже“ давање лека, али је, према мајчиним речима, обавезује на вакцинацију.
Када би новац потрошен на вакцине за децу која их нису примила био прослеђен ономе коме треба, Зорица би могла да купи лек. Нажалост, приоритет државе је вијање здраве деце за вакцинацију противно жељи родитеља. Једини родитељ мале Зорице, њена мајка Љиљана, ОД СУТРА ПОЧИЊЕ ШТРАЈК ГЛАЂУ, објављено је на ФБ страници Dr Jovana Stojković – zvanična stranica

Мајка мале Зорице, Љиљана Драгојловић је најавила штрајк глађу…

„Драги пријатељи, молим вас дођите сутра 12.06. испред новог двора – председников кабинет код пионирског парка Краља Милана, у 11 часова пре подне, да подржите Зоку да јој дају лек, да се спаси њен живот. Делите, дођите молим вас грађани СРБИЈЕ.“ – написала је на свом профилу испод објављене фотографије девојчице, њена мајка Љиљана.

Зорица Драгојловић има три године и болује од тешке и агресивне болести спинална мишићна атрофија тип 1. Лекари јој нису предвиђали да ће живети дуже од годину дана. Лек за ову болест је пронађен и у Европи и у Америци, где се деца лече већ пуне две године.

Србија је прошлог месеца купила тај лек.
Вучић је лично обећао, по речима мајке болесне девојчице, Љиљане  Драгојловић, на састанку у његовом кабинету са министром Лончарем је рекао: „Мајка не сикирајте се, Србија ће да купи и да лечи наше малишане, ваша ћерка ће да прими лек у мају месецу“.
Лек је купљен, деца су почела да примају, а етичка комисија лекара је донела одлуку да Зорици Драгојловић нема сврхе давати лек.

„И да Зорицу Драгојловић живу сахрани и осуди на дугу и болну смрт. И сада када постоји терапија и лек они је живу сахрањују.“ Она је упитала Вучића јавно, и те лекаре из комисије – да ли је етички спасити живот Зорици…

„Зашто Вучићу кад си ми обећао, зашто је живот мог детета мање вредан од живота било ког другог детета? Зар нису животи све деце сви важни и исти, подједнако? Зашто се Зорици неда шанса?“

Љиљана Радојловић је позвала све Србе да се пробуде, јер нам „уништавају децу, живе их сахрањују а ми ћутимо… И свако гледа свој посао уместо да смо сви заједно и да се боримо за нашу децу“.

„И то што кажу да дају за децу са посебним потребама све није тачно, ја сам самохрана мајка, која живи од 27.000 динара месечно, од туђе неге и помоћи, и то им је пуно. А сви апарати коштају, пре него што сам дете извела из болнице платила сам 15.000 евра за апарате. У земљама на западу оваква деца су итекако збринута, и не гледају их другачије, и не скрећу поглед са њих, и не сахрањују их живе. Срамота за једну православну земљу, срамота за нашег лидера, како себе назива. Срамота што је слагао једну немоћну мајку“

Погледајте видео прилог говора мајке Љиљане Драгојловић на суботњој литији: 

ИЗВОР: ФБ профил Бранимир Ходалић

——-

12.6.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић