АКТУЕЛНО

Генерална скупштина европских цркава у Новом Саду од 28. маја до 6. јуна – Патријарх Иринеј срећан што је СПЦ домаћин!?


У Мастер центру у Новом Саду, 31.маја отворена је Прва Скупштина Конференције европских цркава.
„Патријарх Иринеј је изразио задовољство јер се конференција одржава у оквиру наше, Српске православне цркве, у Епархији бачкој која, како је рекао, увек даје свој допринос и искрено сарађује у тој религијској организацији.
Епископ бачки Господин Иринеј пожелео је добродошлицу члановима Управног одбора Генералне скупштине, делегатима и учесницима сесија, истакнувши да је наша отаџбина Србија која се одвајкада налази на размеђи између Истока и Запада, дата прилика да током рада Генералне скупштине остварује оно што јој је вековно призвање.
Бискуп Кристофер Хил, председавајући Конференције европских цркава казао је да се овим скупом показује значај међуверског окупљања европских цркава и верских заједница, које афирмишу верске различитости и позитивне друштвене вредности. 
Отварање Генералне скупштине је обележено и на отвореном, у центру Новог Сада, где се окупило стотине људи да чују духовно оснажујуће и инспиративне речи љубави и наде.“ – текст и видео снимак догађаја Телевизија Храм.

https://www.facebook.com/tvhram/videos/1299971436805948/

Генерална скупштина конференције европских цркава, чији је члан и Српска православна црква, почела је у понедељак и трајаће десет дана – од 28. маја до 6. јуна у Мастер центру у Новом Саду, у Србији. Тема конференције су „актуелне теме које се односе на будућност Европе“. 

ИЗВОР: РТВ

***

ФБР КОМЕНТАР:
ОВО ЈЕ ИЗДАЈА ПРАВОСЛАВЉА.

4.6.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић