АКТУЕЛНО

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ИЗ СИРИЈЕ СТИГЛА СМРТОНОСНА КОЖНА БОЛЕСТ: Дошла до Македоније и Црне Горе, иде ка Србији


Кожна заразна болест „Cutaneous leishmaniasis“, која се проширила Сиријом и Блиским истоком, приближава се и Балкану, а већ постоји неколико случајева у нашем комшилуку.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Ова болест, чији су главни преносиоци пси, а затим муве и крпељи, и која на оболелима изазива отворене ране, крварење из носа, тешко гутање и дисање већ је, према речима епидемиолога дијагностикована у Македонији и Црној Гори.

„Ако већ није дошла, доћи ће. Та чињеница апсолутно стоји. Она се шири, углавном, преко домаћих животиња, пре свега, преко паса. Дакле, ради се о болести којом се баве ветеринари. С обзиром на то да имамо потврђено њено присуство у Македонији и Црној Гори, и ако још имамо људе који су оболели у тим земљама, онда је свака прича о томе да ли ћемо је имати сувишна“, каже проф. др Тиодоровић.

Могу је пренети и крпељи, али главни пут преношења је с паса на људе. Не преноси с човека на човека. Може само теоретски путем крви, односно путем трансфузије.

ИЗВОР: ПРАВДА

———–

24.5.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Сад ће наши доброжелатељи да измисле вакцину против паразита и сви ће морати да се вакцинишу малим дозама паразита.

    Свиђа ми се

  2. Дааа добро би било, да се обратите онима који просипају планетом смрт, лудило је захватило империјалисте па може се очекивати свашта, ништа страшно… нека буде што бити неможе! Полудео би ако неби био сигуран, да је све под Божијом контролом, не плашим се уопште!

    Свиђа ми се