Балкан

(За разлику од Вучића?) Премијер Шпаније дефинитивно не иде на самит – категорички одбио да седи за истим столом са Тачијем или било којим представником „државе Косово“


Спутњик, 12.5.2018.

Премијер Шпаније Маријано Рахој дефинитивно неће присуствовати самиту ЕУ–Западни Балкан у Софији 17. и 18. маја, пишу „Вечерње новости“, позивајући се на добро обавештене изворе у Европском савету.

Председник Владе Шпаније ће у главном граду Бугарске бити на неформалном окупљању Европског савета дан раније, али неће остати на централном скупу.

Разлог за Рахојев изостанак је Косово. Шпански премијер, наиме, категорички је одбио да седи за истим столом са Хашимом Тачијем или било којим представником самопроглашене „државе Косово“, да се фотографише или разговара са њима, пишу „Вечерње новости“.

Лист подсећа да Бугарска, као домаћин, самит организује по тзв. Гимних формату, који подразумева присуство свих учесника, без назива и обележја земаља или региона.

Танјуг

_________

Повезано:

Српска листа на Харадинајевој прослави показује сву јад и понижење власти Србије

5 replies »

 1. За све што се дешавало и шта се сада дешава на Космету углавном смо сами криви,нисмо успели да Космет населимо ,развијемо и задржимо да му дамо прворазредни национални значај.Доласком комуниста на власт,почели смо га губити и ево сада њихова деца и унуци му задају задње смртоносне ударце.

  Свиђа ми се

 2. Negdje napisah: nece covjek da sjedi, rukuje s, slika se…. sa gnjidama, te pojasnih- g nj i d e oni koji se sa svojom kolijevkom, npr Kosovom, igraju kao sa lubenicom; a albanci mu nikakav problem…

  Свиђа ми се

 3. ГОСПОДИН РАКОЈЕВИЋ ЈЕ ПАМЕТАН ЧОЕК НЕК МУ БОГ СВАКО ДОБРО ДА КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ СРБИЈА MR RAKOJ THANK YOU FOR SUPPORT KOSOVO METIOHIJA IS HEART OF SERBIA MAY GOD BLESS YOU AND YOU GOVERNENT VOICE FROM SERBIAN CHETNIKS

  Свиђа ми се

 4. Премијер Шпаније Маријано Рахој је мудар и храбар човек; јасно је да штити интересе Шпаније, али за разлику од Александра Вучића и заслужује велику захвалност и поштовање од српског народа.

  Свиђа ми се