АКТУЕЛНО

Српски покрет Двери: Права родитеља морају бити заштићена


Не прихватамо политичку коректност и квази-толеранцију када су у питању права родитеља и сматрамо да је реакција премијерке, на забринутост министра Поповића везано за промоцију истополних заједница деци, погрешна и да је са правом понудила оставку.

Реакција премијера Републике Србије, Ане Брнабић на твит министра Поповића најбоље осликава тоталитарност ЛГБТ идеологије. Министар је у твиту који је објавио реаговао као родитељ и грађанин Србије који не прихвата да се деци у Србији представљају истополне заједнице као једнаке брачној заједници. То је његово право, загарантовано међународним правом и Уставом и законима Републике Србије према којима родитељи имају прече право да одлучују о образовању и васпитању своје деце. Спочитавати било коме, макар тај неко био и министар, изражавање сопственог става је директно кршење овог права.

Не прихватамо политичку коректност и квази-толеранцију када су у питању права родитеља. Основну јединицу друштва чини породица, институција старија од сваке идеологије, религије или друштвеног уређења. Управо одатле извиру природна права која припадају породици, укључујући и права родитеља. Та се права у демократској и цивилизованој држави не смеју доводити у питање, а понајмање од стране председника Владе.
Информативна служба Двери
5.5.2018.

***

ГЛАСНИК ПОРОДИЧНЕ СРБИЈЕ БРОЈ 15

05.05.2018. Информативна служба Двери

Поштовани пријатељи, представљамо вам петнаести број Гласника породичне Србије – билтена Српског покрета Двери.

У овом петнаестом по реду гласнику, укратко вам представљамо најзначајније активности Српског покрета Двери током месеца априла 2018. са освртом како на скупштински рад, тако и на пробране активности широм Србије.

Хвала Вам што пратите наш рад! Само заједно можемо учинити да Србија поново постане дивно место за живот свих нас и наших породица. За то се вреди борити!

***

 

Бошко Обрадовић: Да ли Влада размишља о пореским реформама у корист породице?

3.5.2018.

На данашњем заседању Народне скупштине, лидер Двери је питао када ће да се уведу пореске реформе које би биле у корист породице.

Он је поставио још неколико посланичких питања на која већ неко време не добија одговор:

 1. Када ће домаћи привредници моћи да рачунају на смањење пореза на зараде, а домаћи пољопривредници на повећање катастрофално малих субвенција?
 2. Да ли Влада Србије размишља о пореским реформама у корист породице, на основу којих би ступањем у брак и по добијању сваког детета супружницима следовало ново смањење пореза на зараде и пореза на имовину?
 3. Како је могуће да је Србија једина држава на свету која није решила проблем банкарске пљачке путем кредита индексираних у швајцарским францима који има преко 20.000 породица у Србији и када ће тај проблем бити коначно решен?
 4. Да ли ће Влада прихватити захтеве просветних радника о јединственим платним разредима и двоструком повећању зарада од 10% ове године, који су истакнути на протесту Уније синдиката просветних радника Србије?
 5. Када ће свим радницима оштећеним у пљачкашким приватизацијама коначно бити исплаћене заостале зараде и отпремнине и повезан радни стаж?
 6. Када ће коначно бити донет Закон о ратним војним ветеранима и решена питања бораца учесника отаџбинских ратова од 1991-1999. године?
 7. Када ће – после 16 година – бити окончан судски процес за шпијунажу против генерала Момчила Перишића који је 2002. године снимљен и ухапшен како одаје државне војне тајне шефу америчке обавештајне службе за Балкан, у једној од највећих и најуспешнијих акција српске војне службе безбедности на челу са генералом Ацом Томићем?
 8. Да ли ће Влада Републике Србије потписати правно-обавезујући споразум са лажном државом Косово којим се тзв. Косову омогућава улазак у УН? Да или не? Питање важи за сваког министра лично, с обзиром да ових дана имамо различите изјаве које дају председник, премијерка и министар спољних послова, па нам више није јасно шта је став Владе и да ли га има.
 9. Када ће бити одржана посебна седница Народне скупштине на тему КиМ и када ће Влада обавестити Народну скупштину о свим притисцима западних земаља којима је наша власт изложена да потпише правно-обавезујући споразум са лажном државом Косово? Зар је то данас тема за цео свет сем за Народну Скупштину Србије?

Информативна служба Двери

2 replies »

 1. А за присилну вакцинацију и отимање деце због одбијања исте је сасвим о.к.? И Шарчевић и Лончар су министри и крше родитељска права, па се нисте оглашавали, јербо тако „наука каже „. Е, па „наука“ каже и да су педери нормални, а родитељи нису „научници“. Питање је дана, слепци код очију, када ће се деца и због те „родитељске индоктринације и хомофобије“ одузимати.

  Свиђа ми се