АКТУЕЛНО

Индија неће мењати став у вези са Косовом


ЊУ ДЕЛХИ – Потпредседник Индије Венкајах Наиду потврдио је на састанку са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем да његова земља неће мењати своју позицију у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности Косова.

Танјуг (Mihajlo Jelisavcic)

На састанку је констатован је висок ниво пријатељских односа и сарадње, чему је посебан подстицај дала прошлогодишња посета тадашњег председника Владе, а сада председника Србије Александра Вучића Индији.

У разговору је изражено обострано задовољство вишедеценијским традиционално пријатељским односима између Југославије, чији је Србија саставни део, касније сукцесор и Индије, који вуку корене још из времена Покрета несврстаних земаља, чији су две земље оснивачи.

Изражена је заједничка жеља и спремност да се у наредном периоду учине даљи конкретни кораци на плану интензивирања политичког дијалога на високом и највишем нивоу и свеобухватног унапређења сарадње, чему ће посебан подстицај дати предстојећа посета потпредседника Индије Србији, првој на овом нивоу после више деценија.

Потпредседник Владе и министар спољних послова Србије је овом приликом пренео саговорнику захвалност српске Владе и народа на подршци Републике Индије територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности „Косова“, изражавајући уверење да ће ова позиција, заснована на међународном праву, бити задржана и у будућности. Дачић ће после Индије посетити Непал, а потом и Шри Ланку.

ИЗВОР: РТВ

———-

4.5.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић