АКТУЕЛНО

Четири године после злочина у Одеси – По званичној верзији украјинских власти, људи су „сами себе спалили“!!


Извор: Вести.ру 2.5.2018.
Превод: СРБски ФБРепортер

Пре четири године у Дому синдиката у Одеси догодила се трагедија. На месу страдања људи одржаће се меморијални скупови. О жртвама пожара говориће се и у Европи. У САД-у ће се одржати протести испред украјинских амбасада у Вашингтону, на Тајмс Скверу у Њујорку, у Сан Франциску, Минеаполису, Олбанију, Ричмонду и Блексбергу, преноси ТВ Русија 24.

Према званичним подацима, у пожару у Дому синдиката у Одеси животе је изгубило 48 особа. На оне који су покушавали да побегну из зграде која је горела милитанати Мајдана су пуцали или су их  пребијали до смрти. Притом полиција практично уопште није реаговала. Украјински радикали нису дозвољавали ватрогасцима и амбулантним колима да приђу до места пожара. Према званичној верзији кијевских власти, активисти антимајдана су „сами себе спалили“.

***

У оквиру емисије на ТВ Русија 24 приказан је документарни филм Алисе Романове „Одеске приче“ који описује како живи Одеса четири године после злочина у Дому синдиката.

ПОВЕЗАНО:

*ФБР превод (срб, рус, engl): Како су убијали грађане Одесе у Дому Синдиката – детаљи крвавог сценарија +18 (видео и фото)

ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА СЕ ДОГОДИЛА У ЛУЧКОМ ГРАДУ ОДЕСИ, У ПЕТАК 2.МАЈА 2014. ПРИСТАЛИЦЕ ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈЕ СУ БИЛЕ ПРОГАЊАНЕ ОД СТРАНЕ ГОМИЛЕ „ДЕСНОГ СЕКТОРА“ ДО ЗГРАДЕ СИНДИКАТА. ЗГРАДА ЈЕ БИЛА ЗАПАЉЕНА ПОСЛЕ ТОГА, ШТО ЈЕ ПРЕМА ЗВАНИЧНИМ ИЗВЕШТАЈИМА ДОВЕЛО ДО СМРТИ 42 ОСОБЕ.

1 reply »

 1. Велики злочин са предумишљајем се десио тада.

  У међувремену смо открили да је Владимир Кличко, доносио читаве џакове Амфетамина из Америке ( очигледно да за њега није постојала граница и царина ) који су стављани такозваним ”демонстрантима” у огромним количинама у казане са чајем, који се кувао за њих на улицама Одесе, да јадни не назебу.

  Дакле та руља је била тешко дрогирана и омамљена, па тиме распомамљена и распамећена, јер није знала шта јој се догађа ( нико их није обавестио да су дрогирани ), нити шта ради.

  Али дефинитивно су злочин у Дому синдиката одрадили професионалци, а не руља.

  Зашто то сматрам ?

  Даћу вам пар параметара да сами логички закључите.

  Већина људи који су страдали у Дому синдиката су угљенисани буквално до костију, потпуна једна угљенисаност, кад више малте не нема шта да гори, ткиво је претворено у тврду гареж, угаљ.

  Већини њих се то десило на простору ходника и степеништа, ти ходници и та степеништа су од камена, у њима готово да нема никаквог запаљивог и горљивог материјала.

  Како је онда дошло до спаљивања људи до тог степена, а у не запаљивим просторијама ?

  Дали је тако нешто могуће ? Ја не бих рекао да јесте.

  Пажљиво сам разматрао ово што причам гледајући фотографије са лица места тих страдалих људи, и тих просторија.

  Већина тих фотографија су доста брзо нестале са интернета, обрисане су, из разлога да то неби гледали овакви као ја, и разни ватрогасци и остали стручњаци за пожаре.

  Слике су обрисане јер јасно саме за себе, немушто говоре ово што причам.

  У ходницима понављам није било ништа што би горело, на степеништима су биле неке завесе које нису могле ником да науде док горе, дакле у тим просторијама људи нису могли бити ничим природно присутним спаљени до те мере. Да их је неко поливао бензином или нечим сличним, и сам би се запалио, итд.

  Нису то три човека па да је то некако могуће и објашњиво на неки глупав начин, већ 50
  људи, сматрам да то никако није могуће, а то су и слике говориле, сваком са имало мозга.

  Шта је онда могло бити ?

  Могли су бити Пламенобацачи и Напалм.

  Американци су и једно и друго бесомучно употребљавали у Вијетнаму, и велики су стручњаци за то, јер имају огромно теренско практично искуство, и са једним и са другим.

  Њихови специјалци и оперативци за црне операције, данас имају базу знања за своју квалитетну обуку у примени Пламенобацача и Напалма, и користе та средства у својим садашњим операцијама.

  Ти људи су бежали по тим ходницима и степеницама и јасно се види да су их јурили ко зечеве, без обзира што су трчећи бежали види се да су врло брзо страдали, и врло брзо дошли у тај степен угљенисаности, то показује да је температура била огромна, и да је пламен био налепљен на њих, а не у простору, то се видело и по зидовима, да нису горели зидови већ људи, такву температуру не развијају горуће завесе, али Напалм да, као и други коктели горива који се користе за Пламенобацаче.

  Напалма има пуно врста, мање или више компликованих рецептура, течнијих или гушћих, лепљивих или мање лепљивих.

  Тих оперативаца са Пламенобацачима није било потребно да буде више од пар, они искусно знају да рукују њима на отвореном, и у затвореном простору.

  Људи су врло лако страдали шокирани таквом замком, и таквом бескропулозношћу и свирепошћу.

  Сви већ јасно знате да не спомињем Американце произвољно у том догађању, и сви сте већ одавно упознати са њиховим степеном умешаности у та збивања у Украјини. Не морају бити
  обавезно Американци, али неки НАТО специјалци да.

  Сасвим довољно сам рекао, а и они ће се сложити.

  Свиђа ми се