АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Проф. Слободан Антонић: Вучић влада на страху. Елите су изневериле народ


HelmCast25.04.2018.

Гост нове eмисије „РасПравда” био је Слободан Антонић, професор социологије на Београдском универзитету, који је одговарао на широк низ питања, од Косова и Метохије па до Сирије. Разматрајући погубност актуелног режима Александра Вучића, Антонић се осврнио и на многобројне околности у српском друштву које, нажалост, иду на руку свакоме ко ради против интереса Србије.

Антонић је указао да се Србија налази у колонијалном положају у односу на западне земље и да су национализам и родољубље једини начин да се томе одупре. Изјаве Александра Вучића су често усмерене на „нормализацију колонијалнe ситуацијe”.

– Део те пропаганде је да покаже да ми сами не можемо да управљамо својим ресурсима. Ето направили смо аеродром али ми не умемо даље да управљамо њиме и сад морамо да га продамо странцима – објашњава Антонић критикујући Вучићеве изјаве о томе да Срби треба да прихвате „протестантску етику”.

Антонић је објаснио да су грађани у великом страху који је праћен сталним уценама режима, попут оних да ако се не прихвате реформе људи остају без пензија и слично. СНС је направљен као нека машина која треба за утврди за сваку кућу за кога гласа и да таквим и сличним методима успевају на изборима да добију резултат који не осликава реално расположење јавности.

Нема сумње да је Вучић у испуњавању захтева Запада отишао много даље од Тадића и капитулацији у вези Косова – истакао је професор Антонић.

 

Аутор и водитељ Миодраг Зарковић
Емисија се реализује у сарадњи портала Правда и продукције „HelmCast“.

1 reply »