АКТУЕЛНО

НП Отаџбина: Власт припрема јавно мњење за одвајање Косова и Метохије од Србије


 

Анкета маркетиншке агенције Ипсос и њеног шефа Срђана Богосављевића о односу грађана Србије према јужној српској покрајини показује да је актуелна власт кренула у припрему јавног мњења за одвајање Косова и Метохије од Србије.

Питања су чудна и необична где, примера ради, 80% грађана Србије из остатка Србије каже да не би живело на Косову и Метохији. Ово треба да буде аргумент да Србима није стало до Косова и Метохије. Такође, и питање да би само 16% грађана Србије одвајало новац за Косово и Метохију иницира тезу да Срби нису заинтересовани за јужну српску покрајину.

Не треба бити пуно паметан да ако бисмо слично питање поставили грађанима Србије да ли би живели у Босилеграду, Прешеву или Тутину добили бисмо сличан одговор. Хоће ли онда Србија и тих простора да се одрекне. У време крајњег сиромаштва тражити од грађана Србије да дају свој новац да би се сачувао један део територије Србије је глупо. Ваљда је држава та која треба да инвестира, гради и чува простор а не грађани Србије од својих бедних и мизерних плата.

Да је Ипсос хтео да буде коректан, грађанима Србије поставио би питање да ли су за Косово или Еврпску унију и онда би дошао до праве истине о патриотизму грађана Србије.

Из авиона се види да је власт наручилац ове анкете. Разлог је сондирање терена за одвајање Косова и Метохије од Србије. Ово стога, јер је притисак западних земаља за прихватање свеобухватног мировног споразума са Косовом све већи. Више се Србији чак и не нуди улазак у ЕУ за давање јужне српске покрајине, већ препуштање ове територије треба да буде компензација за инсталирање Александра Вучића на владарски трон у Србији. Изјава француског председника Макрона јасно говори да је улазак Србије у ЕУ на дугом штапу.

Обавезе председника Србије према својим западним менторима током његовог доласка на власт су недвосмислене. Цена је Косово и Метохија. Из тог разлога Александру Вучићу не пада на памет да упути Амерканцима протестну ноту због проширења њихове војне базе у Бондистилу јер је по Резолуцији 1244 Косово и Метохија део државе Србије.

Потписивање свеобухватног мировног споразума између Београда и Приштине је и за Брисел и за Вашингтон питање хитности. Ово из разлога, јер се број Албанаца у периоду од 1999. године до данас преполовио. Нема инвестиција, нема нових радних места и Албанци убрзано напуштају јужну српску покрајину. Инвеститори из западних земаља не желе да улажу новац ако простор није правно дефинисан. Зато нико са Запада нема намеру да купи Трепчу, Фероникл-Глоговац или пак термоелектране. Нерегулисан однос између Србије и Косова право својине доводи у сумњу. И уместо да Александар Вучић инсистира на замрзнутом конфликту, он се, због својих обавеза према онима који су га довели на власт, одриче Косова и Метохије.

Трагична судбина покојног премијера Зорана Ђинђића злослутно опомиње на неиспуњена обећања.

 

Косовска Митровица
26.04.2018. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

3 replies »

 1. Posto smo “uspavani“vec deceniskim tretmanom oni sada rade sa nasom drzavom sta god hoce.Na vlasi se smenjuju sve sami veleizdajnici i hostapleri.Tako ce biti dokle god oni hoce a i dokle im narod dozvoi.Posto je narod osiromasen i ubijen u razum,mislim da ce nasi veleizdajnici uraditi sve kako bi izgubili Kosovo i Metohiju pa posle toga na red dolazi Vojvodina i Sandzak a i istocna Srbija.Narod veruje Vucicu,Dacicu,Vulinu i ostalim a ne vide sta se sve dogadja sa drzavom pod njihovom vlascu proteklih 30-tak godina.Nema sta,ako to narod ne vidi onda nam nema druge osim da oni koji jos vide da okrenu glavu i niko nista videti nece.Dobrovoljno arcimo teritoriju drzave za koju su krvlju nasi preci placali,Posto smo takvi,bolje ni ne zasluzujemo,neka nas nema narode,neka uzima ko sta oce a nasi veleizdajnici kada ne budu imali vise sta da prodaju,oduzimace roditeljima decu i prodavace ih satanistima,pederima i lezbejkama.Neka nas Bog KAZNI kako zasluzujemo.

  Свиђа ми се

 2. Уместо да питају протеране под којим условима би се вратили (окупација је, њихове куђе срушене и заузете) на родни праг, они постављају питања србима који тамо никада нису живели.
  Каква поган, какви идиоти, како држава дозвољава такве назови анкете? Или су анкету саставили Блер, Олбрајт, Солана, Мило, Харадинај, Тачи, одн. Хитлер и Меркел, а издиктирали Вучићу и Дачићу?

  Свиђа ми се

 3. Код нас се издаја не кажњава.Да се кажњава, сва бивша власт би била у затвору до краја живота.Ко ће их казнити? Иста таква власт(квислиншка) не пада јој на памет, јер чини потпуно исте ствари, колаборира са онима који су нас бомбардовали.Гдје је овдје разум.Очигледно нигдје.Ми смо на брисаном простору на изволте и могу поновно да бирају методе на који начин ће нас и ово што је остало развалити.

  Свиђа ми се