АКТУЕЛНО

ХРВАТСКА: АП Китаровићеву сврстао у екстремисте


Агенција Асошијетед прес сврстала је хрватску предсједницу Колинду Грабар Китаровић у екстремну европску десницу.

АП сврстао Колинду Грабар Китаревић у екстремну десницу, Фото: Index.hr

АП описује Китаровићеву као особу која захваљује Аргентини, јер је након Другог свјетског рата прихватила пронацистичке ратне злочинце.

У тексту о европској десници наводи се да то Китаровићеву ставља у друштво водећих бугарских политичара који Роме описују као „подивљале хуманоиде“ и мађарског премијера Виктора Орбана, који сматра да се „Европљани не би смјели мијешати са Арапима и Африканцима“.

Водећи свјетски медији преносе текст АП-а, у којем се истиче да је Китаровићева против ратификације Истанбулске конвенције о заштити од породичног насиља и насиља над женама.

За Хрватску се у тексту наводи да је од уласка у ЕУ 2013. године систематски скренула удесно.

АП упозорава да неки хрватски функционери „поричу Холокауст и желе да рехабилитују ултранационалистички усташки режим“, који је одговоран за убиства Срба, Јевреја, Рома, као и хрватских антифашиста у логорима тзв. НДХ.

Вашингтон пост, који преноси текст АП-а, уз новински чланак о европској десници додао је фотографију са загребачког протеста против Истанбулске конвенције.

Истовремено, британски Дејл мејл, који има најпосјећенији портал вијести на енглеском језику на свијету, објавио је као илустрацију текста фотографије Колинде Грабар Китаровић.

Медији преносе оцјене да су екстремно десне идеје постале „мејнстрим у региону“, а дио тога је и рехабилитација нацистичких злочинаца.

Хрватски либерални портали оцјењују да је овај текст АП-а, у којем се прозива Китаровићева као предсједник државе, а који преносе велики свјетски медији, нанио озбиљну штету Хрватској.

ИЗВОР: РТРС

———–

5.4.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

 1. Smisao „vijesti“: d e s n o jest manifestacija principa z l a; e k s t r e m n o desno ( nonsens!-glupost) jest, naprosto, a p s o l u t n o zlo!- bio bi, kao, smisao same vijesti… A zlo, jednostavno, jest z l o, te, u kontekstu gornje vijesti, jest d e s n o; e k s t r e m n o je suvisak, uvijek dodavan od onih koji jesu z l o, NIKADA d o b r o, te: „mi“ se r a z l i k u j e m o- d o b r i j i! smo- od onih, kao ekstremnih! „Mi“, cak, umijemo da pravimo nijanse po pitanju k v a l i t e t a zla. Zasto? Jer „mi“ smo t v o r c i i pronositelji zla, ali nismo s a m o zlo- o v o jest tamo neka Kitara: od ove- njeni!- ubijali Srbe, a „nase“ u b i j a nj e Srba je li b e r a l n o, cak e k s t r e m n o liberalno- po zahtjevu, dakle, d o b r a….
  A o n o: NIKAKVE r a z l i k e izmedju Kitarinih i inih, tj. NJIH- niti su d e s n i, niti su l i j e v i, ni l i b e r a l i, ni k o n z e r v a t i v c i, naprosto su ZLO, a princip o v o g a je nistenje Zivota koji jest Bozje DOBRO, dakle u b i j a nj e… Hocu reci: j e d n i su, ne i s t i su i o d a z i v a j u se (ne: imenuje se!, jer je i m e n o v a nj e od Boga) na z l o! A
  d o b r o? ONO je, naprosto, DOBRO- gradaciji Ne-datno: s a m o s o b o m u s e b i s l i v e n o…
  N e k a su TO sto j e d i n o (i) j e s u! SAMO tako MI n i s m o ONI! R a z l i k a? Ne! DOBRO se ne privodi r a z l ic i:
  nije n a m e t n o; z l o – ONI- se n a m e c u u z l o s t n o s t i, a j e d n o s u, te i s t i gradus z l a … Tako ona Kitara jest m i r n a , jer ona je o n i, bas kao sto su ONI k i t a r a.

  Свиђа ми се

 2. ТА ТЗВ рватска ТРАЈЕ ДОК ЈЕ И нато пакта А КАД ПАДНЕ ЧЕТНИЦИ ЋЕ ОСЛОБОДИТИ КНИН ДИНАРУ И ТРОМЕДЂУ НИЈЕ ТО НИКАДА рвстска БИЛА ВЕЋ НЕМАЊИЋА И ПРЕД НЕМАЊИЋКА СРБИЈА ОД ДИНАРЕ ДО СВИЛАЈЕ рватска НИКАД БИЛА НИЈЕ ЈЕДИНО ОНИ У црномграду МОГУ ДА СЕ ХВАЛЕ ДА ИМАЈУ ПРИЈАТЕЉЕ рвате КО ЈЕ ЧЕТНИК И ЧЕТНИЧКОГ РОДА МИСЛИ КА И ЈА БРАТЕ МИОДРАЖЕ МОЛИМ ТЕ КА ЧОЕКА КОРИСТИ РЕЧ ТЗВ предсдника тзв рватске ИСТИ ТЕРМИН КА ЗА ТЗВ косово репубљик ДА ОБЈАСНИМ МИ СРБСКИ ЧЕТНИЦИ НЕ ПРИЗНАЈЕМО ТЗВ авнојеске границе републике ВЕЋ КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ У ГРАНИЦАМА ЦАРСТВА ДУШАНОВОГ БРАТСКИ ПОЗДРАВ И ЖИВЕО НА МНОГАЈА ЛЕТА БРАТСКИ ПОЗДРАВ ЧЕТНИЦИМА И НЕДИЋЕВЦИМА ДОСТА ЈЕ ВИШЕ ТОГ ПРИСВАЈАЊА СРБСКИХ ЗЕМАЉА СССС

  Свиђа ми се