АКТУЕЛНО

ЦРНА ГОРА: Директорица даниловградске гимназије – Сјећање на НАТО жртве је преступ


фото: IN4S

Директорица даниловградске Гимназије ,,Петар Први Петровић Његош” Наташа Латковић, позвала је родитеље ђака који су 24. марта обиљежили годишњицу НАТО агресије да данас дођу у школу, како би били присутни док њихова дјеца дају изјаве.

Латковић је за ,,Слободу” потврдила да су родитељи позвани да данас дођу у школу, али она сматра да у томе нема ничег необичног.

– Дјеца у присуству родитеља треба да дају изјаве о преступу који су починила прије неколико дана – рекла је Латковић, али није жељела детаљније да објасни своју одлуку, а посебно да одговори на питање, зашто је понашање ученика тога дана квалификовала као преступ.

Група ђака те школе 24. марта испред школске зграде развила је транспарент на којем је писало ,,ГЕНЕРАЦИЈА ‘99 У ИНАТ!”, а носили су и мајице на којима је била нацртана мета. То није први пут да ученици Гимназије у овом граду организују обиљежавање годишњице НАТО агресије, изражавајући на тај начин бунт против злочиначког напада на њихову земљу, у којој су недужни грађани били мета “Милосрдног анђела”, како је та војна Алијанса назвала чин агресије. Када су ученици прошле године извели сличан перформанс пуштајући у холу школе папирне макете НАТО авиона уз имитацију звука сирене за узбуну, из Министарства просвјете су инсистирали да их управа школе казни. Тадашња директорица школе Славица Павићевић је ипак одбила да то уради. Послије неколико мјесеци, она је експресно послата у пензију.
Садашњој директорици Наташи Латковић није први пут да се, зарад своје фотеље, додворава претпостављенима у Министарству просвјете и окреће против њених ученика. Недавно је чак и полицију позивала да спријечи ученике Гимназије који су сличним перформансом бранили изворно писмо – ћирилицу.
Умјесто да на сличан начин, не само руководство школе, већ и државе, обиљежи годишњицу НАТО бомбардовања и изрази протест против безумног агресорског чина, инсистирају и траже казне за оне који су освјетлали и свој и њихов образ пред свеколиком јавношћу. Насупрот свијетлом примјеру ученика, министар војни Предраг Бошковић, својом  одлуком забранио је полагање цвијећа на мјесту погибије прве жртве НАТО злочина у Црној Гори. На тај начин је, како је оцијењено, Бошковић покушао да опере крваве руке НАТО злочинаца, који су 78 дана и ноћи, без икакавог повода, сијали смрт у Србији и Црној Гори. Бошковићу и осталим марионетама које је у Црној Гори инсталирао НАТО, важније је да се додворе својим менторима, него да саосјећају са жртвама и породицама убијених.
На срамни чин министра Бошковића реаговало је и Удружење бораца ратова од 1990, јер им Оперативни дежурни тим Генералштаба Војске Црне Горе није дозволио да на мјесту страдања прве жртве НАТО бомбардовања, тачније у даниловградској касарни положе цвијеће и вијенце.
– Јасно је да се иза овакавог става крије примитивна, кукавичка и поданичка свијест министра одбране Предрага Бошковића, јер је забрана обиљежавања датума НАТО агресије на СРЈ, у касарнама Војске Црне Горе, злочин сам по себи, саопштили су из Удружења бораца ратова од 1990.
ИЗВОР: IN4S, ВОСТОК
***

NATO злочиначка агресија на Србију Гору 1999.

***

ПОВЕЗАНО:

*ЈЕ ЛИ ТО ЧАСНА ЦРНА ГОРА: Забранили полагање венаца жртвама НАТО агресије

———
28.3.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. Директорице,
    сјећање на твоје претке је грозни преступ. Срам их било што су те родили!

    Свиђа ми се

  2. ЂЕЦО НЕК ВИ БОГ И СВЕТИ ОТАЦ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ СЛАВА МУ И МИЛОСТ ВАЗДА БУДУ У ПОМОЋИ СЕВЕР ЦРНЕ ГОРЕ И БОКЕЉИ СУ СРБИЈА СРЦЕ МИ ЈЕ НА НЕСТУ КАД ВИДИМ ДА ЈЕ СРБСКА ОМЛАДИНА НАСЛЕДИЛА СЛАВНЕ ПРЕТКЕ СВОЈЕ ТАКО И ТРЕБА ЖИВЈЕЛИ БЈЕЛАШИ КРАЉА ПЕТРА КАРАДЂОРДЂЕВИЋА СРБСКА ЦРНА И СТАРА СРБИЈА ЈЕ ЈЕДНА ФАМИЛИЈА ВАЗДА БИЛЕ И ОСТАЛЕ А ОНИ КОЈИ БРАНЕ ДА СЕ СРБУЈЕ ПОРУЧУЈЕМ У РУКАМА МАНДУШИЋА ВУКА СВАКА ПУШКА БИЋЕ УБОЈИТА ПОДРШКА ЗА ТУ ЂЕЦУ А РОДИТЕЉИМА ТЕ ЂЕЦЕ КА БРАТ СРБИН СЕ ЗАФАЉУЈЕМ ШТО СУ ВАСПИТАЛИ ЂЕЦУ ДА ЧУВАЈУ СРБСКУ ИСТОРИЈУ И ТРАДИЦИЈУ ЗЕМЉАЦИ МОЈИ ДРАГИ ЖИВЕЛА СРБСКА СПАРТА КОЈА ЧУВА СРБСТВО КА ШТО СУ ВАЗДА СРБИ БРДЂАНИ БРАНИЛИ СРБСТВО ОД турака ТЕ КАСНИЈЕ ОД аустроугарске И КРАВАБОГ југословенског комунизма ЖИВЕЛЕ ЂУРУШЛИЈЕ СССС

    Свиђа ми се