АКТУЕЛНО

Сумњиви детаљи хапшења Марка Ђурића на КиМ – Представа је разоткривена?


Приредила редакција СРБског ФБРепортера
27.3.2018

Инцидент који се јуче (26.3.2018) десио у Косовској Митровици снажно је узнемирио јавност а друштвене мреже довео до усијања (дешавања на КиМ пратили смо из часа у час на СРБском ФБРепортеру).

Поред забринутости, највећи број људи је изражавао сумњу у то да ли се цео инцидент око хапшење Марка Ђурића десио спонтано или је био договорен oд стране српских власти и њихових шиптарских колега. Могли су се прочитати следећи изрази: „фарса“, „представа“, „режија“ итд.

Као један од главних доказа да се ради о режираној представи, многи су навели вест о хапшењу Марка Ђурића која је на сајту Правда објављена 26.3.2018. у 12:06,  пет сати пре него што се хапшење заиста десило (линк).

Током вечери појавили су се и снимци из сале, направљени мобилним телефонима, на којима се види младић из обезбеђења који прилази близу стола где седе Марко Ђурић и Никола Селаковић и саопштава „ту су“ показујући подигнут палац (као знак да се све одвија по плану?).

Одмах затим председавајући најављује паузу, камере одмах крећу ка излазу као и Ђурић и Селаковић који одмах устају од стола и такође крећу ка излазу (да ли то говори да су знали да ће уследити напад шиптарске специјалне полиције, или…?).

Погледајте снимке:

На снимку ТВ Пулс из другог угла се може видети та сцена (од 36:10):

Није остало незапажено ни то да се при доласку у Косовску Митровицу, испред сале у којој је заказан „унутрашњи дијалог“ Марко Ђурић прво поздравио са Миланом Радојичићем, чије име је често спомињано у медијима након убиства Оливера Ивановића (видети сам почетак снимка).

Сумњиво (или бар неразјашњено) је и то како су Марко Ђурић и Никола Селаковић уопште стигли у Косовску Митровицу ако се зна да су јаке снаге шиптарске полиције целог тог дана биле присутне на северу покрајине и да су контролисали, не само главну магистралу, већ и прилазе са свих локалних путева.

Неизвесно је и то где се у моменту хапшења налазио Никола Селаковић и како то да и њега нису ухапсили, као и то како се Никола Селаковић вратио у централни део Србије.

 

_____________

Извори:
Правда, Србија Данас, ТВ Пулс друштвене мреже
Илустрацију „Касно Марко стиже на Косово“ креирао Српски Колектив

2 replies »

  1. Ako vas neko jednom prevari rezijom koja lici na los film, pa jos jednom i po treci put i ta prevara se tice opstanka naroda i drzave a narod ni drzava( vojska i policija) ne reaguje i ne pohapsi da ne kazem koga onda ni narod ni drzava ili ne postoje ili ne zele nista da ucine.
    Ovo je cista rezija koja ima za cilj sve ono sto reziser i zeli, a nije tesko vidjeti jer vec vidimo sta zeli.Zeli da kaze sto je rekao Mesic koji je bio tada presjednik Jugo-Slavije“:Konstatujem svecano da nema vise Jugo-Slavije.“ Ovog puta Srbije.Jer neko ceka da se to kaze.

    Свиђа ми се

  2. Није ли овај момак што показује палцем да је све у реду, ОНАЈ исти што је шиптарском специјалцу лупио шамар?

    Свиђа ми се