Љубиша Марковић

Љубиша Марковић: ГЕЏИН САН “VERSUS“ ШВАПСКА ДОМАЋИЦА


 

Љубиша Марковић

“Пријатељство, брате, није  печурка, не нађеш га у шуми, то, брате, израсте у срцу.“ М. Горки, Живот Матвеја Кожемјаткина

Родио сам се у години када је Турска званично почела преговоре о уласку у европску заједницу, давне 1963-е. Тих година Тито је имао друге планове: на унутрашњем, социјални балон који је претио да експлодира и који су углавном сачињавали србски елемент; спољашњем, развој несврстаних и грађење свог култа личности. О уласку у ЕЕЗ није му се ни сањало. Економске недаће и социјални балон је решио тиме што је отворио границе и у печалбу послао милионе незадовољних, који су потом слали ино-дознаке и равнали платни биланс. Опрезно и систематски је развијао Хрватску и Словенију, девастирајући Србију, увозио Албанце и насељавао КиМ,… једном речју – Тито  је радио свој посао а ми смо га славили и бранили. Славили, бранили и градили тзв. “братство и јединство“ са свима – само не са самима собом.

“…пловимо,  по дубоком мору на трулој лађи и са пијаним морнарима. Сачувај нас Боже на тој вожњи олује!“

Писао је Николај С. Лесков у својим црквењацима пре 150 година, и верујем, нити у својим најцрњим слутњама, није могао предвидети да ће се руски народ сада суочавати са истим проблемима као и тада. Кроз ликове Термосесова, Препотенског, Бизјукинове описао је и наше вучиће, чеде, млађане, кандићке и остале сатрапе србског народа. Тада либерали сада неолиберали, и у Русији и код нас против сопственог народа.

Либерализам о којем наш врли вођа слављенички говори и о којем је учио на факултету и који га се очигледно јако дојмио, често цитирајући Макс Вебера је одавно мртав а неолиберализам који једе србску нацију доживљава свој екстатички максимум. Али и тај неолиберализам је настао као надоградња једног накарадног система, тако да не може бити више него надоградња накарадног. Тај систем у квантној ери, ери телекомуникација, интернета,…, једном речју савременом научно технолошком напретку једе мале нације попут наше. Не знам да ли се којим случајем наш вођа провозао баварском покрајином, где и с једне и друге стране путева, краве пасу траву, ветрењаче и соларне ћелије на крововима штала производе струју, ….., када нам “стручно“ намеће Немце као пример а нас у ништа даје. Када нам објашњава да ће Немци за нас ћевапе производити и у наше име их продавати. Да, Немци ће заиста то и урадити, као што сада у својим трговинским ланцима продају гиросе, грчки јогурт и сиреве у имену Грка а производи се у германији по оригиналној рецептури. Само што од тих поклоњених трговинских марки Грци немају ништа а германи све.

“можемо код моје тетке у минкен!“  улични графит

Лично, никад нисам веровао у демократију немачке чизме, као што не верујем у демократију ниједне чизме, пре верујем у германски војни корак. Исто тако не верујем да ће германи одједном почети да нас подржавају и омогуће економски процват – напротив! Историјски они већ имају своје фаворите на овим просторима а то нисмо ми.

Распродаја преосталог  је већ почела, аеродром је отишао, долазе на ред: електроенергетски систем, рудници, Телеком, земља, вода,….  Да не причамо о томе да је на реду концесија Дунава – Немцима одавно обећано.

Све ми зује речи нашег давног претка Алексе Ненадовића:

„…но ћу ићи од манастира до манастира и казивати сваком калуђеру и попу да у сваком манастиру запишу – да више никад тко је Србин Немцу не верује.“

Да ли је потребно пропагирати против Германа, Енглеза, Американаца,…? Зависно од оријентације државе и народа, националних интереса, односно политике државе и стратешке оријентације у складу са националним интересима.

Нису нама Германи, Енглези или Американци деградирали институције система, него ми, приватизујући их. Диктати трећеразредних администратора јаких сила типа Хојт Ли, Вес Мичел и осталих, нашим министрима, председницима, председницима влада итд, су последица дугогодишњег урушавања и приватизовања институција система. Власт то сам ја! – даје своје бруталне резултате.

Клептократска београдска администрација то не види или не жели да види – неће да зна. Савести нема, у убрзаном темпу ресетирање се своди на дневној бази. Градити аутопут између Србије и Албаније је наше самоубиство. Не градимо аутопут са братском ЦГ, са РС, али зато албанезима отварамо аутопут за даљу пенетрацију Србије и коначно освајање. Браво за ефенди Александера! У својој помами да завлада у сваком засеоку постао је и председник Србије!  Да не планира можда и промену устава и уведе председничку власт и тако формално правно постане Књаз! Можда, код опсесивно компулзивно неуротичних психопата је све могуће.

Жалосно је што у свету нове прерасподеле моћи немамо играче који разумеју тај тренутак и ослободе нас досадашњег клинча жртве.

КАД ПРОДАВАЊЕ МАГЛЕ ПОСТАНЕ ДОМИНАНТА

ЕУ нам за 17. мај спрема самит о Балкану. Посусталим балканским државама треба  дати нови импулс. Магла се увек продавала, ЕУ последњих 30 година. Новостворени бренд нејм је почео губити на својој ријалити популарности, па сада треба понудити неку редизајнирану варијанту. Дакле, разговараће се о резервној варијанти предприступне заједнице балканских кнежевина, бановина, каната и емирата. Локалне вође, гуруи и чауши тих балканских џемата, као у школској клупи! – знате ли ви да нова школска година почиње 1. септембра? Сакупиће их едукатори (да употребим актуелни израз) на поучни час, чак ће се вероватно и неки споразум потписати. С обзиром на ситуацију, неко би рекао и треба! Треба те локалне мафијаше, шмуглере, лопове, диктаторе и вође увести у ред. Али авај! Само ће им дати ново градиво за промовисање магле и покриће својих (и)легалних послова. Дати им легитимитет за даље активности против сопствених народа. Банализација политике повезана са бруталном продајом србских националних интереса, све заради власти и новца, зер гут хер Александер. Наравно, нама се сервира буђава банана у виду обећања да ћемо ући у ЕУ једног лепог дана.

Народ интуитивно осећа шта не ваља и реагује стихијски-логично. Да би се за нешто борили, морамо знати за шта се боримо, тако да ми као нација морамо дефинисати и поставити своје националне циљеве. Јасно их одредити и обзнанити. Дефинисати црвене линије испод којих се не иде.

Како окуражити нашу малодушну сабраћу да учинимо нешто? Питао се тада Лесков, кроз лик протопопа Туберозова. Питамо се и ми сада, како?

Љубиша Марковић

————-

23.3.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. ШВАПСКА ДОМАЋИЦА – je pojam marljivosti, rada, stedljivosti – a nikako poredjenje sa DRAMOSEROM!
  ШВАПСКА ДОМАЋИЦА – je sklonila SVE rusevine posle WWII i izgradila zemlju, nakon sto zavedeni muzevi se nisu vratili sa fronta – koju sada gaze Arapi.
  ШВАПСКА ДОМАЋИЦА – je do 80-ih proslog veka morala da donese pismenu dozvolu muza – ako hoce zaposlenje.
  ШВАПСКА ДОМАЋИЦА – je prirodna, skromna, nema silikona, prakticna je. Okolina njena kaze da napadno nasminkane i odevene zene potenciraju to zbog svojih nedostataka.
  ШВАПСКА ДОМАЋИЦА – voli da zivi na selu, u prirodi i ustaje u 5h da zaliva bastu. Gaji kokoske nosilje – jer hoce deci da dadne zdrava jaja – dok muz radi u gradu kao kardiolog – i ona ujedno svira klavir.
  ШВАПСКА ДОМАЋИЦА – ima muza, koga NIKADA ne interesuju jeftine primitivne i neobrazovene kurve silikonke – a kamoli da se hvali sa njima u javnosti, ili im daje poziciju „savetnice“.
  ШВАПСКА ДОМАЋИЦА – je tradicija i ne vredjajte je! Njena basta i kuca su uredni kao u katalogu. Kao li srece, da imamo takvih vise u gradu Belogradu – BILO BI SRBIJI BOLJE!

  Свиђа ми се

  • Швапска домаћица је родила кучкиног сина кији је напао Србију у првом свјетском рату.Швапска домаћица је родила кучкиног сина који је 6-тог априла 1941 године бомбардовао Београд и рушио убијао и ломио све што је Словенско пуне четири године.Швапска домаћица је родила кучкиног сина који је намјерно гађао и погодио воз према југу Србије и побио жене и дјецу.Швапска домаћица је родила кучкиног сина који је 1912 направио Албанију да Србија нема излаз на Море.Швапска домаћица је родила кучкиног сина који је 1992 развалио Југо-Славију.Швапска домаћица је родила кучкиног сина који је оцијепио КиМ и први га признао као још једну Албанску државу на Српској територији.Швапска домаћица је учинила да50% Срба није никад видјело свога дједа, а много њих ни оца.Швапска домаћица је сада канцекар и ради нам о глави и дави нас ко змија жабу.
   Генерал Де Гол“:Нијемци су нација свиња“.Толико само да знате да сви нијесмо као ви и да познајемо много и памтимо пуно више него ви,и да имамо другачије мишљење од вас.

   Свиђа ми се