АКТУЕЛНО

Рукометни савез Србије дао себи и Србији аутогол: Рукометашице омладинске екипе у Крагујевцу играју са тимом самопроглашеног Косова*?!


Јуче се, на сајту Рукометног савеза Србије, појавила вест под насловом „Без националних симбола у Крагујевцу“, која је изазвала бурне реакције незадовољства на друштвеним мрежама. У вести је јасно наведено да је на захтев Рукометног савеза Србије Европска рукометна Федерација донела одлуку да се утакмице одиграју без националних симбола, химне и заставе земаља које учествују. Рукометни савез Србије је уместо да одбије, пристао да његове екипе играју на омладинском турниру у коме учествује и екипа шиптарске самопроглашене парадржаве. Ово је велико национално понижење на дан годишњице злочиначке НАТО агресије над Србима и Србијом, бомбардовања Србије због отимања србског Косова и Метохије… 
***

Преносимо вест у целости са портала РСС:

Без националних симбола у Крагујевцу

Европска рукометна Федерација, на захтев Рукометног савеза Србије, донела је одлуку да се квалификациони турнир за Светско првенство јуниорки од 23. до 25. марта у Крагујевцу одржи без интонирања химни и националних симбола репрезентација учесница. На турниру генерације 1998 учествоваће селекције Србије, Норвешке, Словачке и тзв. државе Косово.
Извршни одбор је истакао да је Србија као домаћин све предузела како би турнир протекао у најбољем могућем реду, гарантована је безбедност свим учесницима, па је и проблем око уласка селекције Косова у нашу земљу решен.
Поред репрезентација, у дворани „Језеро“ неће бити истакнуте ни заставе држава из којих долазе судије и делегат. Једина видљива биће застава Европске рукометне Федерације. 
Само освајач квалификационог турнира избориће пласман на последње велико такмичење у омладинској конкуренцији ове генерације, које ће бити одржано од првог до 15. јула у мађарском Ђеру.

***

У Србији, у Крагујевцу, већ сте господо из Рукометног савеза, сами себи, али и Србима и Србији – дали аутогол на домаћем терену, и то онај од кога се не опоравља! Овим сте признали тзв.државу Косове* и поврх свега пристали на национално понижење – да се игра без националних симбола а то сте ви тражили?!!

КОСОВО И МЕТОХИЈА ЈЕ СРБИЈА!!!

СРБИЈА ИМА ТАПИЈУ ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ„Лондонски споразум о миру“ је документ из 1912.године којим су Косово и Метохија признати као интегрални део Србије, то је потврђено и другим мировним споразумима после Првог светског рата, као што је на пример „Хелсиншки финални акт“ који изричито каже да су међународно признате границе непроменљиве. Осим тога, сваки сепаратистички акт је напад на уставни поредак државе Србије, јер је у Уставу јасно речено да је Косово и Метохија саставни део Србије. Ово је потврдио и међународни правни акт Резолуција СБ УН 1244 о Косову и Метохији, која гарантује исто, а која се не поштује ни од стране шиптарских сепаратиста ни од страних окупатора наше државе. Због тога треба прогласити ОКУПАЦИЈУ земље Србије од дана доношења Кумановског споразума јер су под присилом страних окупатора представници Србије ставили потпис и на тај документ.

17.3.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић