АКТУЕЛНО

Латинични потпис од председника САНУ Србима са КиМ


Делегација СНФ посетила је САНУ и између осталог разговарала и са њеним председником Владимиром Костићем који им је на растанку уручио симболичне поклоне.

14. март 2018. КМ Новине

Владимир Костић, председник Српске „Akademije nauka i umetnosti“

Међу тим поклонима налази се и књига са посветом, како је на свом фејсбук профилу објавио један од чланова СНФ-а, дугогодишњи политичар са Косова и Метохије Момчило Трајковић. Своју објаву он је пропратио кратким описом:

„Председник САНУ подржао СНФ – Након двоипосатног разговора са председником Српске академије наука, проф. др Владимиром Костићем, председник Академије својом руком написао је и потписао у знак захвалности: „Својој браћи, за објашњења ствари које нисам знао до краја разумео и знао“.

Делегација Форума: проф. др Александар Ђикић, проф. др Александар Ћорац, проф. др Душан Челић и Момчило Трајковић, успели су да у аргументованој расправи увере председника Академије и сагласе се да је коначно решење за КиМ штетно по српску државу и њене интересе. Такође сложили су се да решавање кроз процес није замрзнут конфликт, већ пут који политика Србије треба да следи“.

Фотографија која је пратила ову објаву приказује страницу књиге на којој се налази посвета, односно потпис Владимира Костића. Не мало изненађење изазвала је чињеница да је Председник Српске академије наука и  уметности ове речи исписао латиничним писмом.

Фотографија преузета са Фејсбук налога Момчила Трајковића.

У коментарима је овај гест врло оштро и негативно оцењен а у једном од њих се каже „Латиница у Академији, хаос у држави…“

Владимир Костић је српској јавности постао познат по томе што је убрзо након именовања на место председника САНУ медијима дао изјаве о Косову и Метохији које се не слажу са истином, правдом и народним расположењем и осећајем већ иду на руку актуелном режиму који је толико штете нанео српспкој држави управо по начину вођења политике према јужној српској покрајини. Жељу да се сачувају Косово и Метохија назвао је „кафанским патриотизмом“.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Такође, извесни медији су пренели и друге његове изјаве попут тога да је„наша једина победа је 5. октобар“. А познато је већ да је пети октобар означио почетак потпуне пропасти српске државе чији су носиоци изнутра, најчешће на водећим местима српских државних институција. Њихов главни задатак јесте да се организује трајна предаја Косова и Метохије на чему се изузетно активно ради.


Извор: КМ Новине  

4 replies »

 1. Много пута је речено на овом инфопорталу да је САНУ (поготово њен председник) истрошена институција за потребе запада. Када обаве до краја тај задатак против Срба запад ће САНУ одбацити као подерану чарапу.
  Од САНУ је остала само празна љуштура омотана називом Српска. И то је питање колико дуго.

  Liked by 1 person

 2. Овег магарца су довели да глуми председника САНУ који данас има улогу да мења свест Србима…То треба најурити мотком…

  Liked by 1 person

  • Marija!Nemoj da si takva. Zato vrijedjas tu toliko dragu, bezazlenu i korisnu zivotinju.Jadnog magu ne zovu u svatove da bude stari svat,vec da nosi drva i vodu.Povuci rijec. Spasi dusu.

   Свиђа ми се