АКТУЕЛНО

Председништво Двери: „Честитамо” Александру Вучићу, врхунски је извео изборну крађу у Београду   


Ми тврдимо, и одговорно стојимо иза тога, да су београдски избори покрадени, да је СПС био испод цензуса и да је погуран изнад, и да коалиција ДВЕРИ-ДЈБ не зна свој резултат, јер нисмо добили увид у бирачки материјал.

Ћутали смо 10 дана од изборне ноћи 4. марта, зато што нисмо желели да учествујемо у политичком позоришту које је режирао председник Србије, председник СНС, вд. председника Владе Србије, градоначелник свих градова и општина и председник свих месних заједница у Србији – оличен у једном човеку. И зато што нисмо желели да дозволимо да реагујемо онако како режимски медији то желе, већ да сачекамо увид у комплетан бирачки материјал и исход састанака руководећих органа Двери.

Најпре имамо обавезу да под знацима навода „честитамо” Александру Вучићу на изборној победи: Свака част, мајсторе. Врхунски си извео ову изборну крађу у Београду.

У кругу људи у којем се Ви крећете, то се сматра великим успехом. У кругу људи у којем се ми крећемо, то заслужује истрагу и кривичну одговорност.

Затим желимо да се још једном захвалимо свим Београђанима, члановима и присталицама који су дали глас Дверима и извинимо се јер смо погрешно проценили да ћемо имати снаге да у неравноправној утакмици остваримо резултат на унапред намештеним градским изборима у Београду. То је била огромна и непоправљива грешка. Сматрали смо да упркос свему можемо да понудимо алтернативу, иако смо добро знали да у Србији одавно нема слободних медија и слободних избора. Чак смо први кренули у протесте против ТВ ПИНК, РТС и РЕМ због медијског мрака још у септембру прошле године, а одмах након тога позвали целу опозицију да бојкотујемо изборе ако власт не дозволи фер и поштене изборне услове. Како су сви други учесници избора из опозиције пристали на такве изборне услове – нисмо одлучили да бојкотујемо изборе самостално, јер би испало да бежимо од изласка пред бираче.

Ми тврдимо, и одговорно стојимо иза тога, да су београдски избори покрадени, да је СПС био испод цензуса и да је погуран изнад, а да је коалиција ДВЕРИ-ДЈБ не зна свој резултат, јер нисмо добили увид у бирачки материјал. О крађи говоре лажни бирачки спискови, куповина гласова, вишеструко гласање истих лица на више бирачких места под разним именима и са лажним личним картама, гласање особа из унутрашњости са лажним пребивалиштем у Београду, а посебно одбијање више стотина приговора, као и опструкција увида у бирачки материјал у ГИК-у, да овде и не говоримо о медијској тортури и другим притисцима и уценама власти… О томе говори и Вучићево обећање да Двери више никада неће ући у Народну скупштину.

Да бисмо били до краја одговорни, нудимо крајње поштену понуду актуелној власти: Посланичка група Српског покрета Двери предаће Народној скупштини захтев за формирањем скупштинског анкетног одбора који би истражио околности изборног процеса на градским изборима у Београду. Ако власт на то пристане и докаже се да није било никакве изборне крађе – сви ми подносимо оставке на функције у Дверима и мандате народних посланика и напуштамо политику. Ако власт није спремна да се формира један заједнички скупштински анкетни одбор који би чинили представници свих посланичких група, и да се након тога уреде бирачки спискови и стање у медијима – нема јачег доказа да имају нешто да крију и да су избори били нерегуларни. Исто се односи и на парламентарне изборе 2016. и председничке изборе 2017. године, за које смо такође тражили формирање скупштинских анкетних одбора, али је владајућа већина то одбила, рачунајући и сопствени предлог са истим циљем. Дакле, оставке нису тема док власт краде изборе, издаје Косово и Метохију, мења Устав Србије…

А разговора унутар Двери има како да још више ојачамо нашу политичку организацију и тако утичемо на смену актуелне власти. Али, то су већ теме за наше унутрашње органе.

Промена ће сигурно бити и то великих, али то је само наша ствар.

Информативна служба Српског покрета Двери
13.3.2018.

3 replies »

  1. „Превари ме једном, срам те било. Превари ме други пут, срам мене било!“ Колико пута окупаторска валст треба да покраде изборе да би Двери коначно одлучиле да их бојкотују?

    Када их већ не бојкотују, па излазе и губе, зашто онда господа у врху не поднесу оставке? Ако ниси у стању да радиш неки посао и да доносиш резултате, онда препусти неком другом ко то може боље и одговорније да ради.

    Али не, тога код наших партиЈота нема. Кад партиЈота засједне, може све око њега да се руши, али он се држи своје функције и неда је ни по живу главу! А што више тоне, он може са било ким. Тако Бошко може са Сандом, па са жутима на бини послије прошлих избора, сада са Радуловићем….

    Свиђа ми се

  2. Сами сте себе покрали. Нисте се борили да представљате народ у скупштини, већ за Бошкове кравате и ципеле. Е па толико сте и добили.

    Свиђа ми се