АКТУЕЛНО

ШТА ЛИ СУ НАМ САД СПРЕМИЛИ: Министри потписали – документ „Позив на акцију“ усмерен на активности у вези са раним развојем детета


Министри у Влади Србије Зоран Ђорђевић, Златибор Лончар, Славица Ђукић Дејановић и Младен Шарчевић потписали су 1.3.2018. у Београду документ „Позив на акцију“, који је усмерен на активности у вези са раним развојем детета.

фото: БЕТА

Након потписивања, у Палати Србија, министарка без портфеља задужена за демографску и популациону политику Славица Ђукић Дејановић рекла је да ће документ подстакнути све надлежене да учине онај корак који ће значити већу сигурност за младе житеље Србије.

„Деца до 15 година којих има 14,4 одсто у односу на укупну популацију наша највећа вредност и да морамо услове за њихов одгој и будући живот морамо стварати сви заједно“, казала је она.

Додала је да је данашња активност наставак иницијативе Уницефа да се посебна пажња посвети развоју дечијег доба и да интерес детета у најранијем периоду буде задатак не само Владе Србије, већ и свих других субјеката.

Она је истакла да је насиље проблем чијем решавању морају да допринесу сви чланови друштва.

„То што има насиља не значи да га раније није било него да много отвореније говоримо о овом проблему, а ако се не говори о проблему не може се ни решити“, казала је она.

Министар за рад, социјална и борачака питања Зоран Ђорђевић рекао је да је држава спремна да се суочи са проблемом насиља и да министарства заједнички делују ка том циљу.

Он је казао да кључно то да се о овој теми прича и изразио уверење да ће Србија једног дана постати земља са друштвом која ће имати статистичку грешку када је у питању насиље.

„Стварамо систематизацију и нов начин рада у центрима за социјални рад, који су превентива, нешто што се дешава касније, али проблем морамо да сузбијемо у корену“, казао је Ђорђевић, додајући да је у томе посебно важно радити са децом.

 

ЦЕЛОКУПАН ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ

ИЗВОР: БЕТА

————

3.3.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

6 replies »

 1. Da potpišemo što i jednu deklaraciju ili rezoluciju ništa nam ne vredi,sve dok se ne smeni ova bezbožna vlast unuka onih koji su silom i bratskom krvlju došli na vlast 1945godine,i od tada Srbija i Srbski narod propadaju u svakom pogledu. Traje razgradnja,jednog Svetosavsko-pravoslavnog naroda koji je bio na vrhuncu kulturno istorijskog razvoja.Stvorio jaku Srbsku državu, imao svoje kraljeve i careve a šta danas jesmo niko i ništa? Na vlasti Vatikansko- ekumenisticki, evrounijatske sluge koje rade protiv svoga naroda i države.

  Свиђа ми се

 2. kada vidis koje su 4 njuske u pitanju, jasno je ko dan da se progon dize na visi stepen.
  Da nam sv. Sava i sv.Vasilije bude u pomoci, od zivih dostojnika nemamo krilo za spas.

  Свиђа ми се

 3. Sta su smislil? Pa jos lakse otimanje nase dece! Cim vidim da pise „sprecavanje nasilja“ odmah znam da provlace neko zlo preko tih milozvucnih naziva. Viknes na dete i mozes odmah da se oprostis od istog! A ljudi i dalje nemaju pojma sta se desava,potpuno ne neinformisani!!!

  Свиђа ми се

 4. Огавне продане и уцењене душе – сарадник земунског клана, плаћеница фармацеутске индустрије, возач са купљеном дипломом и ђилкош са приватне школе „брину о нашој деци“ у акцији „како најлакше отети дете од родитеља и продати болешљивим Скандинавцима „. Да ли је могуће да не видимо ово и не предузимамо ништа…

  Свиђа ми се

 5. четири јахача апокалипсе- један др смрт, друга учествовала у крађи беба (или бар није покушала да је спречи), трећи…укратко, од зла оца и још горе мајке…

  Свиђа ми се