АКТУЕЛНО

Маневри „Словенско братство 2018“ ће бити одржани у Новоросијску


Заједничке вежбе руских, белоруских и српских снага „Словенско братство 2018“ одржаће се 2018. године у Новоросијску, рекао је новинарима генерал-пуковник Андреј Сердјуков, командант Ваздухопловних снага Руске Федерације.


„Заједно са српским и белоруским колегама у Новоросијску ће бити одржани маневри `Словенско братство`, што је четврта вежба овог формата“ – рекао је он.

Телеканал ЗВЕЗДА

06.11.2016. – Учения десантников в Сербии демонстрируют, что собой представляет «Славянское братство» сегодня. Солдаты трех государств: России, Белоруссии и страны-хозяйки, отрабатывают тактические эпизоды. Нашу страну на маневрах представляет разведывательный батальон Ивановской воздушно-десантной дивизии.

„На територији Руске Федерације и Републике Белорусије традиционално су планиране заједничке вежбе са специјалним снагама. Према плану и програму ове године ће бити одржане четврте вежбе“ – додао је генерал Сердјуков.

Према његовим речима, приоритети војне сарадње јављају се са земљама чланицама ОДКБ.

Совместное тактическое учение Вооруженных Сил России, Белоруссии и Сербии «Славянское братство-2017»

LEINI-TV 23.06.2017.

Више од 40 догађаја планирано је 2018. године са иностраним колегама.

Раније је командант ваздухопловних снага рекао новинарима да је у 2018. години планирано да десантне јединице учествују у седам заједничких вежби са јединицама оружаних снага страних земаља, од којих ће четири бити одржане у иностранству, а три – у Русији.

ИЗВОР: ВОСТОК

———–

2.3.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић