АКТУЕЛНО

Делегација ДСС уручила Александру Вучићу „Апел за одбрану Косова и Метохије“


Чланови Демократске странке Србије и председник те странке Милош Јовановић предали су данас „Апел за одбрану Косова и Метохије“ председнику Србије.

Јовановић је новинарима, уочи предаје Апела у згради Председништва, рекао да је Апел у складу са Уставом и да представља позив властима да не предају ту покрајину и да се и даље боре за Косово и Метохију.

„Сваком предајом бисмо угрозили будућност и дестабилизовали овај регион“, рекао је Јовановић и додао да свака предаја Косова води горој, а не бољој будућности.

Он је додао да ДСС не жели да учествује у унутрашњем дијалогу о Косову који се води у институцијама у Србији, јер тај дијалог сматра фарсом.

Јовановић је додао да се Александар Вучић, када је постајао председник Србије заклео „на Јеванђељу да ће бранити Устав Србије и Косово и Метохију као саставни део државе“.

„Неколико пута је јавно рекао да би Косово могло да уђе у УН ако Србија нечим буде задовољна, другим речима он је нама показао да је за њега чланство Косова у УН појмљива ствар. Као реакција на те његове реченице је настао овај Апел. Ово је подсећање на дату реч“, рекао је Јовановић.

Председник Политичког савета ДСС Милош Ковић рекао је да ДСС жели разговор са председником.

„Желимо да га питамо да ли је тачно да планира да подели Косово. Ако подели Косово и узме само четири општине оставиће више од 70.000 грађана Србије у саставу самопроглашене републике Косово и у будућности Велике Албаније“, рекао је Ковић и додао да ако пристане на поделу Косова власт може да дестабилизује цео регион и угрози будућност Македоније, Црне Горе, па чак и Грчке.

ИЗВОР: Бета/НСПМ

***

ПОВЕЗАНО:

*Апел за одбрану Косова и Метохије

ПОШТОВАНИ ЧИТАОЦИ, АКО ЖЕЛИТЕ ДА ПОТПИШЕТЕ АПЕЛ И ВИ КЛИКНИТЕ НА СЛЕДЕЋИ ЛИНК

https://www.neodustajemo.rs/потпиши-и-ти

***

17.2.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

 1. Е БАКО, БАКО, ЛЕПО СИ ТИ МЕНИ ГОВОРИЛА: НЕМА ВЕЋЕ БУДАЛЕ ОД ШКОЛОВАНЕ БУДАЛЕ!

  Пуковниче ЈЕВТОВИЋУ БОГ ТЕ БЛАГОСЛОВИО!

  НАРОДНА РЕЗОЛУЦИЈА БРЕ!

  ПРОЧИТАЈ И ПОТПИШИ, ОБРИШИМО БРИСЕЛ!!!

  https://facebookreporter.org/2018/02/07/procitaj-i-potpisi-narodna-rezolucija-o-zastiti-teritorijalnog-integriteta-i-ustavnog-poretka-republike-srbije/?like_comment=93561&_wpnonce=c9b33022ac

  Свиђа ми се