АКТУЕЛНО

СРЂАН НОГО: АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ АГЕНТ ЦИА


Антикорупцијски тим Двери одржао је данас конференцију за медије у Народној скупштини. На конференцији су изнете тврдње да Александар Вучић ради за ЦИА и да је учествовао у потрази за генералом Младићем.

Шеф Антикорупцијског тима Двери Срђан Ного обавестио је јавност да Александар Вучић није одговорио народном посланику Зорану Радојичићу на посланичко питање: да ли познаје високо рангиране агенте ЦИА, Шона Фицпатрика и Била Џејмисона, који координирају радом америчке агентуре у Србији, и који су били шефови Вучићевом шефу Микију Ракићу и да ли је његова кућа у Јајинцима коришћена као полигон за хватање генерала Младића, односно да ли је у његовом винском подруму нуђен новац за више од десет лица, уколико помогну у хапшњењу Генерала?

Ного је показао и изјаву Александра Стефановића, која даје одговор на поменута питања, где се наводи да је Вучић још 2002. године врбован од стране агента ЦИА Зорана Кораћа ког је у Вучићев стан одвео Владан Батић. Кораћ је од 2012. запослен, тада у Влади Србије, као саветник Александра Вучића. Преко њих Вучић упознаје Микија Ракића кога постављају као Вучићевог шефа.

Ного је указао и на сусрет Стефановића и Ракића у винском подруму куће Александра Вучића у Јајинцима, где му је нуђено да сарађује у хапшењу Младића, али он је одбио.

„Опште је познато да је Александар Вучић своју репутацију изградио на противљењу Хашком трибуналу. Сећате се оних његових чувених акција ‘Булевар Ратка Младића’ ? Чак се и приближио породици Младић, он и његов кум Никола Петровић често су ишли дружили се, водили на ручкове Генераловог сина Дарка. Све су то радили по задатку.“ – истакао је Ного.

Он је се надовезао и на прошлу конференцију и на питања која су постављена од стране Двери Александру Вучићу, а на која још нису стигли одговори.

1) ДА ЛИ је Александар Стефановић добио 2,2 милиона евра у виду кредита који ће му бити отписан када промени исказ против Војислава Шешеља у Хашком суду? Да ли је Вучић унајмио плаћене убице да убију Стефановића ако овај одбије да прихвати да промени исказ за новац?

2) ДА ЛИ је тај кредит завршио Александар Вучић уз помоћ Микија Ракића?

3) КАКО је могуће да Хаг ставља на Интерполову потерницу Вјерицу Радету, Петра Јојића и покојног Јову Остојића, а да не ставе Александра Вучића, који је био шеф правног тима Војислава Шешеља и где су горепоменути могли само да извршавају његова наређења? Да ли је први захтев који је дошао из Хага садржао и име Александра Вучића и како је он склоњен са те листе?

Ного је питао и ко је добио новац за хапшење генерала Младића и подсетио на то да је откривено да је Радован Караџић противправно држан не би ли неко узео награду за његово откривање. Поставља се питање ко је поделио тих 10 милиона долара?

Ного је поручио Александру Вучићу да је дошло време да они који су били повезани са криминалом и који су радили против сопствене државе одговарају.

„Издаја је не исплати! Можете колико хоћете да контролишете медије у Србији, али ово нећете моћи да зауставите. Одговараћете кад тад.“ – поручио је Ного.

Информативна служба Српског покрета Двери

————–

9.2.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић