АКТУЕЛНО

 Драган Ђоговић: Истина о стравичном геноциду над Србима продире у свијет, Хрвати кипте од бијеса 


Многима је већ позната реакција хрватског Министарства спољних послова којом је оптужила Србију да изложбом о Јасеновцу, у сједишту УН у Њујорку, „манипулише и пласира лажне податке“, те да страдање жртава у том усташком логору из Другог свјетског рата користи у „пропагандне сврхе“. 

Стога, не треба никога да чуди што је ова изложба Хрватима велики трн у оку, јер фалсификовање историје и прање мрачне прошлости, план је и програм, који све хрватске власти већ годинама спроводе, док Запад затвара очи и срамно ћути!

Де факто, илузорно је очекивати да ће се данашња Хрватска, (пријашња НДХ савезница нацистичке Њемачке у другом свјетском рату) икада постидјети своје злогласне прошлости, и својих бестијалних геноцидних злочина. Сходно томе, тезу поткрепљује шокантна чињеница да (показало је истраживање загребачког Јутарњег листа) више од 40 одсто Хрвата оправдава усташки геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима.

Стравично! Чиме би се сав цивилизовани свијет дубоко срамио, ето, Хрвати се ликовањем поносе. Друштвени психолошки карактер, са којем би се сигурно и славни Сигмунд Фројд темељито позабавио, да је у данашње вријеме жив. 

Зато, да би се спријечила ревизија историје, сачувало од заборава и гајило сјећање на све српске жртве геноцида,, неопходно је перманентно информативно извјештавати, да су у току двадесетог стољећа Хрвати три пута починили ужасне злочине над српским народом: 1914-1918, 1941-1945. и 1990-1995. – и да је током Другог свјетског рата извршен највећи геноцид над српским становништвом, у коме је између 900.000 и 1.200.000 Срба убијено на подручју НДХ и остатка окупиране Југославије.

Такође, врло битно је наглашавати, да је екстремне размјере геноцида над Србима 1941-1945 године, Титов комунистички режим свим средствима заташкавао и прикривао, а што прикрити није могао увелико је умањивао! Да никада у животу Тито није желио да посјети Јасеновачко стратиште, и да ода почаст побијенима, саставни је дио таквог чина.

Мало ко зна, да је Јасеновац остао оперативан још десетак дана после ослобођења, и да је Јосип Броз Тито (у кога се, нажалост, још многи Срби куну) усташама дао, шест мјесеци временске форе, пре него што комунистичка нога крочи на простор фабрике смрти, да униште документацију, и побjегну без трага!

Осим тога, има много ствари које нису довољно разјашњење, као на пример, зашто Тито никада није дошао у сукоб са Павелићем ни у једној бици, и зашто никада није покушао да из концетрационог логора у Јасеновцу, (којег је контролисало само стотињак усташа) ослободи логораше, међу којима је било много жена и дјеце,), иако су се сво ратно вријеме неке партизанске јединице беспотребно мувале около у непосредној близини.

Сви Титови злочини над Србима од 1944 до 1948 године, као и захтјев англо-америчким ваздушним снагама да жестоко бомбардује Србе и Србију, што су ови и учинили 11 пута, током 1944 године, и сва његова антисрпска дјела, о којима би се могло километре редака писати, – посебна је тема и прича, и није главна поента овог текста.

***

На основу документоване историјске грађе, која је сачувана од комунистичког уништења, и свих других многобројних домаћих извора, долази се до сазнања, да су злочини Хрвата над Србима наjмонструознији злочини, икада виђени у историjи човјечанства. 

Ову, и многе друге тезе, потврђују и оригинални извјештаји њемачких и италиjанских команданата похрањени у иностраним архивима: Воjном архиву у Фраjбургу, Државном архиву у Бону, Државном архиву у Лондону, Државном архиву у Вашингтону и Државном архиву у Цириху, а које је српски стручњак за међународно право и члан Сената Републике Српске професор др Смиља Аврамов (током Другог свјетског рата, усташе су убиле једанаест чланова њене породице у логору Јасеновац.) истраживала и користила за писање њене двотомне књиге „Геноцид у Југославији од 1941-1945. и 1991. године“, у којој је описала драматичне али и децениjама заташкаване размjере злочина над српским народом.

Пошто је хрватска и западна „кухиња“ у ревизији историје веома јака и продорна, најефикасније се од тих напада и замјена теза можемо одбранити усвајањем резолуције о геноциду Независне Државе Хрватске (НДХ) над Србима, Јеврејима и Ромима, у Народној скупштини Србије и формирањем Меморијалног центра српским жртвама геноцида. 

Србија има историјску и националну обавезу да то изведе, – али, нажалост, све досадашње српске власти оглушују се на сваки апел ове врсте. Питамо се, зашто?

П.С. идејни нацрт за СРБОСЈЕК, осмислио је лично пглавник НД Хрватске, Анте Павелић – за клање Срба, Јевреја и Рома. Тај модел ножева производила је њемачка фирма „Solingen.“

Драган Ђоговић

О аутору:


Драган Ђоговић је бизнисмен, уметник, публициста, хуманитарац и активиста. Рођен у Сарајеву, српски држављанин. Живи од своје ране младости у дијаспори.

 

ИЗВОР: ФБ страница Иницијатива за изградњу Меморијалног центра српским жртвама геноцида

***

ПОВЕЗАНО:

*Посланици власти одбили резолуцију о геноциду над Србима, Јеврејима и Ромима током Другог светског рата!!! (видео)

————–

1.2.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Свака част г. Ђоговићу на дивном тексту, карикатури и његовом труду да расветли и отвори очи „слепима и глувима“ на страшна страдања нашег србског народа, и извртању историје. Некако смо чудан народ, овим сам мислила да се већина понаша по овој теми као „дрвена Марија“ а то никако није добро по нас.

    Свиђа ми се

  2. Овом књигом уписујеш се у групу оних захвалних и честитих синова свога народа за које се са поносом уздигнуте главе може казати да су Срби.Раме уз раме са људима који својим дјелима стоје на бранику своје отаџбине.Испод твојих ногу ту гдје стојиш леже они заклани и згажени умјесто којих ти говориш.Гобори нек се чује њихов бол и њихов врисак и сташна јека која звони у ушима свих нас.

    Свиђа ми се