АКТУЕЛНО

ОКУПИРАНЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Исписани претећи графити ОВК према Србима у близини Косова Поља


Непознате особе разбиле су прозоре и исписала на објекту Основне школе Угљаре код Косова Поља графите са националистичким порукама и порукама мржње према Србима, рекао је Срни директор ове школе Горан Јовић.

Графити мржње на школи у Угљарима

Инцидент се догодио око 15.00 часова, а уз исписивање графита непознате особе су поломиле стакла на прозорима на објекту у коме се налазе спортски реквизити и архива школе.

Јовић је рекао да су му Срби настањени у непосредној близини школе дојавили да су приметили исписане графите.

– Одмах сам контактирао Косовску полицију у Грачаници чија је патрола дошла, извршила преглед видео записа и најавили су ми да ће ујутру поново доћи како би преузели видео материјал и покренули истрагу – каже Јовић.

„Смрт Србима, Косово је Албанија, УЧК,УЧК“, су поруке које су, како каже Јовић, највероватније исписане како би се додатно заштрашли преостали Срби у Угљару у коме је скоро свако домаћинство истакло таблу „кућа на продају“.

У Угљару ослоњеном на урбани део Косова Поља преостало је још око 350 Срба од близу 1.500 колико их је до 1999. године живело у овом до тада чисто српском селу.

Број ђака у школи из године у годину опада па је тако, према Јовићевим речима, у последњих десет година број ученика преполовљен, а уколико се настави расељавање за пет година у овој школи неће бити српских ученика као што их нема ни у централној Основној школи „Аца Маровић“ у Косову Пољу.

ИЗВОР: ВЕСТИ

***

ПОВЕЗАНО:

*РАЗГОВОР С ПОВОДОМ: Иван Максимовић – Нигде као на Косову и Метохији родољубље вас неће толико коштати

——————

28.1.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

 

1 reply »

  1. злочинци на дерлу, а уколико се од таквих не ограде, онда су исти такви бриселски и амерички ментори

    Свиђа ми се