АКТУЕЛНО

МАЂАРСКА: Орбан – Миграције су проблем за демократију


Мађарски премијер Виктор Орбан верује да ће европски лидери у 2018. години бити приморани да попусте пред отпором јавности према примању нових миграната и уваже забринутост због терористичких претњи, преноси Politico.

Орбан је то рекао након састанка са Хорстом Зехофером, лидером немачке Хришћанско-социјалне уније (CSU), странке која је савезник Меркелове CDU у Баварској.

Према његовим речима, миграција је постала „проблем“ за демократију у Европи, јер лидери у многим земљама не раде оно што народ од њих жели.

– Европљани имају јасну вољу. Они не желе да живе под претњом тероризма, он желе сигурност и да њихове границе буду зашитћене – рекао је Орбан.

Орбан и CSU одавно имају добре односе. На врхунцу избегличке кризе, у јесен 2015. године, Зехофер је хвалио мађарског лидера као чувара слободних граница ЕУ, наводећи да он „заслужује подршку, не критике.“

Он је на поменутом састанку у једном бившем манастиру у Баварској рекао да се изазови Европе могу решавати само заједно напомињући да Орбан „поштује владавину права.“

ИЗВОР: ВЕСТИ

————–

6.1.2018. за СРБски ФБРепротер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. svaka cast ovom coveku, ono sto cini deluje potpuno razumno i za svaku pohvalu.
    al ta prica je daleko od nas posto se ovde prave banketi za muslidze, placaju balijama u srebrenici da nam opet prirede Bozic iz 1993.god. u kravicama.
    sve ovo nema veze sa kukavnom srbijom posto je ovde naseljeno arapa i afrikanaca koliko hoces, a jos planiraju da nam demografsku sliku „poprave“ sa prosranim muzahedinima svih boja.

    Свиђа ми се

  2. ТЕ ТЗВ избеглице ТРЕБА НАСЕЛИТИ У енглеску француску немачку белгију холандију италију шпанију португалију ОНИ СУ ИМАЛИ КОЛОНИЈЕ НА СВЕТУ ЈЕДИНО ЦАРСКА РУСИЈА ЈЕ БИЛА БЕЗ КОЛОНИЈА А МОГЛИ БИ И КОД папе У рим ПОШТО ОН ЗБОРИ ДА ЈЕ ЊИХОВ СВЕТИ ОТАЦ И ДА ПОПРАВЕ НАТАЛИТЕТ јевропљања ОЈХА СРБИЈА ИМА СВОЈИХ ПРОБЛЕМА КАКО САЧУВАТИ КОСОВО МЕТОХИЈУ МИСЛИМ ПРАВИ СРБИ И СРБКИЊЕ СССС

    Свиђа ми се