АКТУЕЛНО

Зоран Радојичић – нова посланичка питања о везама криминално тајкунских кланова и српске политике (видео)Зоран Радојичић: Криминално – тајкунски кланови региона и српска политика

Зоран Радојичић, народни посланик Двери, на седници Народне скупштине 7. децембра, у оквиру посланичких питања, поставио је питање Александру Вучићу и  Ивици Дачићу о њиховој повезаности са аферама и криминално тајкунским везама у региону:

Да ли су сукоби државног врха Србије са Бакиром Изетбеговићем државне или приватно – пословне природе?

Да ли постоји пословна веза између Бакира Изетбеговића, Фахрудина Радончића и Мирослава Мишковића?

Да ли Вам је позната фирма Президент некретнине из Босне и Херцеговине, која је у власништву 50% Мишковићевог “Delta Real Estatea”, а по 25% имају „Avaz Roto-press“  Фахрудина Радончића и „Vanity International Corporation“ из Белизеа иза које стоји Насер Кељменди?

Да ли сте 30. августа 2012. године били присутни на састанку који је организовао Мирослав Мишковић, у просторијама Делте, а на коме су били: Томислав Николић, тада председник Србије, Ивица Дачић, тада председник Владе, Александар Вучић, тада први потпредседник Владе, Мирослав Мишковић, Милорад Додик, председник Републике Српске и Фахрудин Радончић, власник Аваза и кандидат за министра полиције БиХ?

Да ли је тада договорено да Додик одустане од захтева за смену Златка Лагумџије, да се смени министар сигурности БиХ Садик Ахметовић и да се на његово место постави Фахрудин Радончић, што се и десило 22.11. баш како је договорено на овом састанку?

Као што Вам је познато, Барак Обама је 02.06.2012. писменим указом означио и ставио на црну листу Насера Кељмендија као главног нарко дилера на Балкану, и главног човека за шверц хероина у Европи, и затражио финансијску истрагу против свих лица који су повезани са њим, а ту спадају и Радончић и Мишковић. Три месеца после тога, државни врх Србије се састаје и послује са поменутим двојцем.

Господине Вучићу, Ви стално истичете да нисте сарађивали са тајкунима и особама блиским криминалу, а нарoчито је познат ваш сукоб са Мирославом Мишковићем, па одакле онда Ви овом састанку?

Да ли је због овог састанка уплаћено директно од стране државе Србије 2 милиона долара фондацији Хилари Клинтон, да обезбеди састанак између председника САД Барака Обаме и тадашњег председника Владе Србије Александра Вучића, што је откривено у финишу председничке трке у САД, када је ФБИ отворио истрагу против Хилари Клинтон, и када је директор ФБИ објавио 33 хиљаде мејлова, међу којима је и доказ о уплати из Србије?

И поред дате донације, управо због састанка од 30. августа 2012. Барак Обама није хтео да се сретне са тадашњим председником Владе Србије, Александром Вучићем.

И за крај, шта је пошло наопако, а јасно је ко није био задовољан, па је свега 3 и по месеца после овог састанка ухапшен Мирослав Мишковић?

Такође, пар месеци потом и Насер Кељменди је ухапшен на Косову, а на крају је ухапшен и 2014. и један познати београдски криминалац и сведок сарадник, повезан са Кељмендијем, и који се и данас налази у затвору, за реално смешна дела.

 

Информативна служба Двери

1 reply »

  1. Посланици Двери увек постављају права питања и разоткривају криминалну стрктуру владајуће већине.

    Свиђа ми се