АКТУЕЛНО

Рајица Марковић: ОБАРАЈУ НАС АЛИ НАС НЕ УНИШТАВАЈУБог је неуништива Света творачка сила. Неуништиви живот и Творац сваког живота. Он је човеку дао слободну вољу у свим својим одлукама. Пред слободну људску вољу човеку је као могућност ставио службу своме Творцу Богу.

Бог је човека створио од земље коју је створио из ништа и удахнуо му свој Божански Дух. Божанско у човеку од Бога удахнуто неуништиво је као и Бог док је оно створено из ништавила подложно уништењу.

Божијим допуштењем у временском оквиру света постоји и зла сила састављена од демона отпалих од Бога и протераних са вечних Небеса у временско поднебесје. Озлобљени вечни духови затворени у оквире времена и чувани за дан Суда. Ту су да искушавају људе. Да их заводе и одвајају од дара Божије слободе, дара кроз који се људи удостојавају благодати Божије.

Благодат Божија и људска слобода, Бог који кроз људску савест говори човеку шта је добро а шта зло. У грешном свету на делу је немилосрдно поништавање људске слободе, сламањем слободне људске воље. Ово поништавање спроводи непријатељ људског рода и слободе, поробљени и у Ад затворени демонски вођа сатана. Осуђен на уништење појавом Господа Исуса Христа, овај немилосрдни демон све чини да при појави Господњој што више људских душа поведе са собом у пропаст.

Злоупотребом људских слобода државе су претворене у сатанске фабрике за уништење. Државе се тркају у наоружању и при том утркивању гомилају оружја за масовна уништења физичког живота.

Физички живот је онај спољашњи човек створен из ништа. Физичко тело је кућа путујућа у којој бесмртна, неуништива људска душа путује кроз време на своје вечно одредиште у своју вечну кућу у Царству Небеском.

При оваквој уништитељској агресији на људски ум многи отпадају од страха Господњег и у страху за свој физички живот припадају страху недостојних смртника. Многи у страху да им се не сруши кућа путујућа остају без вечне куће у Царству Небеском.

Страх од смрти данас влада глобалним људским друштвом. Све светске државе наваљују са свих страна на умове својих поданика обарајући их физичким страховима. Државе су се самопрогласиле господарима живота и смрти и понашају се у складу с тим. Данашњем човечанству хлеб насушни зависи од зле воље која покреће државне механизме.

Политика је успела да из многих срца потисне веру и преузме улогу кормилара људским судбинама. Политичка и економска моћ удружене у злој вољи врше озакоњену превару и психички терор над човечанством. Обезбожено и заглупљено мноштво служи својој личној и општој пропасти мислећи да Богу служи.

Уместо да светом влада Божија поставка хијерархијом успостављеном по раздељеној сили Светости Господње, овим светом влада хијерархија демонске лажи и људске глупости. Поништени људи, жигосаних савести претворени су у куће путујуће у пакао. Из ових путујућих кућица говоре лажљиви демони причајући велике ствари. Све велико у свету гадост је пред Богом а ове демонима президане кућице изигравају велике политичке моћнике.

Ово лажљиво демонско позориште за један трен може бити претворено у прах и пепео силом Светости Господње. Може и биће кад се за то буде испунило време. Жива Црква Господња две хиљаде година сведочи своју неушништивост пред безбожничким светом. Неуништивост вере Христове надживела је многе неправедне судије и зле владаре, надживеће и ове. Надживеће и посрамиће све њих који се поносе својим лажима и преварама.

Неуништивост Цркве Христове данас подривају полицијски елементи у самој Цркви. То је тренутна ситуација која ће бити превазиђена силом вечног Духа Истине. Неприкладно је за институцију Цркве да у њој ред и мир одржава световна полиција. Није окраћала руга Господња па да уместо ње о миру и реду у Цркви одлучује пендрек. Није окраћала и показаће свима да није.

Подићи ће Господ достојне и обориће недостојне јер Господ је тај који подиже и обара.
Слава сили Твојој Господе.

Рајица Марковић

Рајица Марковић

 

30.11.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић