АКТУЕЛНО

Уставни суд Србије одбацио је иницијативе за покретање поступка за оцену уставности законских одредби које се односе на обавезну вакцинацију


Уставни суд Србије одбацио је иницијативе за покретање поступка за оцену уставности законских одредби које се односе на обавезну вакцинацију деце и одраслих, јер сматра да иницијатори нису поткрепили своје тврдње, нити су оне уставно правно утемељене.

Иницијатори поступка тражили су да се утврди да нису у складу са Уставом поједине законске одредбе којима се налаже обавезна вакцинација, поготово деце пред упис у школу тврдећи да им се на тај начин ускраћује право на избор, као и да нису у сагласности са међународним уговорима.

У одлуци, која је данас у целости објављена на сајту тог суда, прецизира се да је Уставни суд одбацио иницијативе за покретање поступка за оцену уставности и сагласности са потврђеним међународним уговорима појединих одредаба Закона о заштити становништва од заразних болести.

Решење суда о одбацивању је, како се додаје, упућено учесницима у поступку.

Иницијативе су одбачене јер је Уставни суд: „полазећи од претходно детаљно извршене анализе оспорених одредаба Закона о заштити грађана од заразних болести, са становишта свих битних навода иницијатора, нашао да изнетим разлозима у иницијативама није поткрепљена тврдња да има основа за покретање поступка за утврђивање неуставности и несагласности са потврђеним међународним уговорима одредаба Закона о заштити грађана од заразних болести”, наводи се у одлуци.

На овај начин Уставни суд је коначно одлучио о поднетим иницијативама, напомиње се у одлуци.

Због тога је такође одбацио захтеве за обуставу извршења појединачних аката и радњи предузетих на основу оспорених одредаба Закона о заштити грађана од заразних болести. 

ИЗВОР: Танјуг/ПОЛИТИКА

***

Документ у целости можете погледати овде 

10.11.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. НА ЖАЛОСТ ИСТО КА 1918 СРБИМА СЕ НАМЕЋУ погане југословенске методе ДА КРОЗ ВАКЦИНАЦИЈУ И КРОЗ екунизам унијаћење НА ЖАЛОСТ УНИШТЕ СРБЕ КАД САЧУВАМО СРБСКУ ВЕРУ ПРАВОСЛАВНУ ПОБЕДА ЈЕ НАША ЈЕР католици НИЈЕСУ ВЕРА ВЕЋ јерес КА И ислам ШТО ЈЕ јерес НЕЋЕ НАРОД ДА ЧУЈЕ ГЛАС БОЖЈЕГ ЧОЕКА ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈЕ ОН ЧОЕК ЗБОРИ О СРБСТВУ ПРАВОСЛАВЉУ СВЕТОСАВЉУ УСТАЈ СРБИЈО ДАВНО СИ ЗАСПАЛА САД СЕ ПРОБУДИ И ТВОЈУ ЂЕЦУ ПОВЕДИ У УСТАНАК ЗА ОСЛОБОДЂЕЊЕ И УЈЕДИЊЕЊЕ ВАСКОЛИКЕ СРБАДИЈЕ СРБСКИ НИЈЕ ЋУТИТИ ВЕЋ БОРБА БЕЗ ПРЕСТАНКА НЕМА ПРЕДАЈЕ КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ СРБИЈА СССС

    Свиђа ми се